BBL: Bajern nakon produžetka poražen u prvoj utakmici finala

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 03.06.2018.
17:36
Izvor: Sportske.net

Izabranici Dejana Radonjića izgubili su prvi finalni meč na svom parketu.

Epa/Valda Kalnina
Epa/Valda Kalnina

Povezane vesti

Košarkaši Albe slavili su nakon 45 minuta igre u Minhenu protiv domaćeg Bajerna rezultatom 95:106.

Gosti su bili bolji većim delom prve deonice, ali je Bajern uspeo da napravi seriju pred kraj kvartala, te je prvi odmor otišao sa pola koša prednosti.

Alba vraća prednost u drugoj četvrtini i uspeva da je zadrži do kraja prvog poluvremena, imali su gosti iz prestonice +8 nakon 20 minuta.

U trećoj četvrtini je Bajern najpre napravio pritisak, da bi se potom Alba odlepila na prvu dvocifrenu prednost na utakmici, ali su Radonjićevi puleni serijom 11-0 poravnali rezultat, gosti ipak na odmor odlaze sa prednošću, ali ovoga puta od dva poena.

Bavarci preokreću rezultat u četvrtoj četvrtini, usledila je potom rezultatska klackalica, na 30 sekundi do kraja Jović pogađa za 87:87, a onda je u poslednjoj sekundi šut za pobedu imao Lučić, ali je promašio trojku i otišlo se u produžetak.

Domaćin dolazi do vođstva poenima na startu produžetka, ali je onda usledila serija Albe, koja je iz minuta u minut povećavala prednosst, stigli su i do dvocifrenog suficita, pa je bilo jasno da će seriju otvoriti brejkom.

Na kraju +11 za pulene Garsije Renezesa, koji sada imaju veliku prednost u finalu nemačkog plej-ofa.

U pobedničkom sastavu sjajna partija Grigonisa, koji je meč završio sa 30 poena, pratili su ga Baterfild sa 19, Saibu sa 14, kao i Sikma i Kliford sa po 13 poena. Pena je upisao dva poena, četiri skoka i tri asistencije za 15ak minuta na parketu.

U ekipi Bajerna 18 poena Đedovića, pola koša manje dodao je Bartel, dok se na 16 zaustavio odlični Stefan Jović, koji je dodao i šest asistencija. Dvocifren učinak imali su još Kaningem i Lučić, koji su upisali po 13 poena.

Naredna utakmica na programu je u četvrtak u Berlinu, sa početkom od 19h.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke