Batler servirao osvetu, "Zver" bez znoja do tripl-dabla, Hrvat enigma za Kokoškova...

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 16.01.2019.
09:44
Izvor: Sportske.net

U ostalim mečevima večeri, Džimi Batler silno želeo da ponizi Filadelfiju. Adetokumbo se nije mnogo zamarao, iznenađenje u Atlanti, Bojan Bogdanović na startu razbio Feniks.

EPA-EFE/DAVID MAXWELL
EPA-EFE/DAVID MAXWELL

Povezane vesti

U noći istorijske četvrtine za Voriorse videli smo još jedan neverovatan meč. Batler je bio žedan osvete, ubacio je 19 poena Minesoti, Siksersi su dali 83 poena za poluvreme, jedino je Golden Stejt ubacio više, slabom Čikagu su dali 92 na startu sezone.

Siksersi su srušili neke druge klupske rekorde, ubacili 21 trojku što je najviše u istoriji franšize, Embid jed ubacio 31 poen i imao 13 skokova, dobra uvertira za ono što sledi, serija teškoh mečeva. Kod Minesote Tauns sveden na 13 poena, jednostavno bili su nemoćni, na kraju -42, u petak će kod kuće probati da se iskupe protiv San Antonija.

Lejkersi su slavili protiv Bulsa, Džabari Parker se vratio u rotaciju gostiju, dao 18 poena, ali nije vredelo, domaćin je stigao do tek četvrte pobede u 11 mečeva koliko je Lebron povređen. Lonzo Bol je dao 13 od 19 poena u nastavku pa je domaćin nekako slavio protiv jedne od najslabijih ekipa u ligi.

Milvoki je dobio Majami, Adetokumbo je "uzeo" samo devet šuteva, ali je bez obzira na to, stigao do tripl dabla. 12 poena, po 10 skokova i asistencija. Igrao je 24 minuta jer su Baksi u trećoj četvrtini stigli na +30, tada je sve bilo rešeno.

Iznenađenje u Atlanti, domaćin je stigao do 14. pobede u sezoni, dobili su Oklahomu. Ukrajinac Len je ubacio 24 poena, imao 11 skokova, Jong je takođe postigao 24 koša uz 11 asistencija i pokazao da je dostojan naslednik Denisa Šredera koji je toplo dočekan u Džordžiji, ali na terenu nije bilo milosti. Ubacio je 21 poena, Pol Džordž je dao 24, Vestbruk 31, ali je odbrana Tandera bila kriminalna. Atlanta je šutirala 62%, pogodila 18 trojki...

Feniks nije imao šansu na gostovanju u Oklahomi, Bojan Bogdanović je dao 20 poena za domaćina, od toga je polovinu postigao na početku, prvih 10 poena na meču. Buker kod gostiju samo 8, spustili su se u drugoj četvrtini na -7, ali to je bilo sve, razlika u kvalitetu prevelika.

Kako ste i pročitali, u derbiju večeri, Golden Stejt je ispisao košarkašku istoriju protiv Denvera.



Rezultati:

LA Lejkers - Čikago 107:100
Denver - Golden Stejt 111:142
Milvoki - Majami 124:86
Atlanta - Oklahoma 142:126
Filadelfija - Minesota 149:107
Indijana - Feniks 131:97

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke