Baskonija "počistila" Unikahu

Autor: Boban Filipović
subota 10.02.2018.
21:22
Izvor: Sportske.net

Baski su i četvrti put ove sezone savladali Andalužane.

Epa/Panagiotis Moschandreou
Epa/Panagiotis Moschandreou

Povezane vesti

U derbiju 20. kola ACB lige Baskonija je razbila Unikahu u svojoj 'Fernando Bueska' areni sa 96:78.

Početak utakmice nije nagovešavao ovakav epilog budući da su puleni Đoana Plaze dobili prvu četvrtinu sa 21:13, ali do odlaska na veliki odmor domaćini uspevaju da priđu na jedan posed (36:38).

Međutim, u trećoj četvrtini je usledila raposdija Baska, dobili su ovaj period igre sa 31:15 i u poslednjih deset minuta rutinski priveli utakmicu kraju.

Toko Šengelija je bio najbolji u pobedničkom timu sa 21 poenom i 9 skokova, Johanes Fojtman je odigrao perfektnu partiju, pogodio sva što je šutnuo (6/6 za dva, 1/1 za tri, 33/ penali) i meč završio sa 18 poena, Rodrig Buboa je ubacio 13 i imao sedam asistencija, dvocifreni su bili Garino i Poarije sa po 10 poena, francuskom centru je kao i Šengeliji nedostajao skok za dabl-dabl.

Unikahi nije pomogao ni povratak Nemanje Nedovića, reprezentativac Srbije je za nešto manje od 16 minuta u igri postigao pet poena uz veoma loš procenat šuta (1/5 za tri, 13 za dva, 0/2 bacanja), mada je bio najbolji asistent svoje ekipe sa pet asistencija. Drugi 'orao' iz tabora Andalužana, Dragan Milosavljević, nešto bolji, za 12 minuta ubacio je sedam poena (2/2 za dva, 1/3 za tri).

Baskonija je tako "počistila" Unikahu ove sezone, dobila je oba duela u Evroligi i oba u domaćem šampionatu.

U isto vreme Obradorio je pred svojom publikom savladao Mursiju posle produžetka sa 70:68, Marko Luković je odigrao tri minuta za goste i za to vreme promašio jedan šut, dobio jednu rampu i zaradio dva faula.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke