Baš profesorski! Bjelica nadigrao Dončića, Srbinova odluka, uz rekord karijere!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 09.12.2019.
08:42
Izvor: Sportske.net

Sve je bilo u znaku Nemanje Bjelice, Bogi asistent za efektan kraj!

AP Photo/Richard W. Rodriguez
AP Photo/Richard W. Rodriguez

Povezane vesti

U prvom meču večeri, novi poraz Denvera, Jokić se vraća u formu, ali to nema efekta na rezultate ekipe.

Atlanta je slavila, takođe u "matine" terminu u Severnoj Karolini, dobili su Šarlot, Jang je uz 30 poena, imao 9 asistencija i 6 skokova i pored toga što je dobio koleno u lice. U poslednjoj četvrtini je prelomio utakmice, ovo je čak deseti put u sezoni da je ubacio 30+ poena, ali su samo dva od tih deset mečeva završila pobedom Houksa.



Junak večeri u NBA je Nemanja Bjelica. Naš reprezentativac je ubacio 30 poena Mavsima, Kingsi su protiv favorizovanog Dalasa prekinuli niz poraza. "Beli" je izjednačio rekord karijere.

U finišu srpska veza je proradila, posle promašaja Dončića, pas Bogdanovića za zemljaka koji je dotukao Dalas. Trener Volton je rekao da stalno ohrabruje Srbina da bude agresivniji u napadu i da se to isplatilo. Bogdanović je ubacio 10 poena, Bjelica uz 30, imao i 7 skokova i 4 asistencije. Na drugoj strani, Dončić je postigao 27 poena, imao 8 asistencija i 7 skokova, serijom je vratio Mavse u meč, ali je promašivao kada se lomilo. Izgubio je šest lopti. Bobi Marjanović nije dobio šansu.

¡Qué partidazo de Nemanja Bjelica!

30 puntos, 7 rebotes y 5 asistencias pic.twitter.com/kokb60NL28

— NBA Spain (@NBAspain) December 9, 2019 >
Nema popusta kod Lejkersa, utrpali su 142 poena Minesoti, Entoni Dejvis je brojao do 50. Njegova najbolja partija od dolaska u Holivud, Lebron je dodao 32, uz 13 asistencija. Lejkersi vode, imaju skor 21-3, ovo je inače četvrti put u karijeri za "Obrvu" da je dao 50 poena. Imao je i 7 skokova i 6 asistencija.

Filadelfija je slavila protiv šampiona i ostala neporažena kod kuće. Haris je broja do 26, Tajbul stigao do rekorda karijere od 20 poena, ovo je 12. trijumf u nizu za Sikserse na domaćem terenu. Simonsu je asistencija falila za novi tripl-dabl, 16 poena, 11 skokova, vratio se i Embid, "zarđao", napravio je sedam grešaka, ali nije utisalo na rezultat.

Perfektan je i Majami, svih deset pobeda kod kuće. Batler je ubacio 21 poen Bulsima, ali je heroj, kako mu i prezime kaže bio Tajler Hero. Postigao je 27 poena, prvo trojku za produžetak, a onda još tri u overtajmu, pa je sačuvao nepobedivost terena na Floridi. Kod Čikaga Markanen 22 poena, Finac u produžetku, desetak sekundi pre kraja nije uspeo da izjednači rezultat.

Klipersi su bili sigurni u prestonici, Leonard je ubacio 34 poena, imao 11 skokova, gostima je bila potrebna pobeda nakon katastrofe u Milvoku. Vizardsi su se držali više od tri četvrtine, Bertans opet raspucan, 25 poena, izjednačio je rekord sezone, ubacio je šest trojki. Za nešto više, domaćima je bio potreban bolji Bredli Bil, njegovih 20 poena stigli su posle loše šuterske partije, jedini je bio dvocifren od startera Vizardsa.

Oklahoma je otvorila turneju od četiri meča pobedom u Portlandu. Vodili su sa dvadesetak razlike u prvom poluvremenu, pokazali da su u formi, imaju 4-1 u poslednjih pet mečeva. Kris Pol je ubacio 20, Šreder poen više, kod domaćina Lilard sa 26 poena nije uspeo da spreči novi poraz, treći u četiri utakmice. Melo je bio užasan, šut 4 od 18, završio je sa devet poena.

Rezultati:

Portland - Oklahoma 96:118
Dalas - Sakramento 106:110
Bruklin - Denver 105:102
Šarlot - Atlanta 107:122
Vašington - LA Klipers 119:135
Filadelfija - Toronto 110:104
Majami - Čikago 110:105
LA Lejkers - Minesota 142:125

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke