Barselona dobija najveće pojačanje, biće nepobedivi!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 11.10.2020.
11:49
Izvor: Sportske.net

Poslednji komad slagalice...

fcbarcelona.com
fcbarcelona.com

Povezane vesti

Barselona je ovog leta postavila Šarunasa Jasikevičijusa za trenera, koji je pekao zanata u Žalgirisu, gde je izrastao u jednog od najboljih mladih trenera u Evropi.

Došlo je vreme za novi korak, vratio se u Barselonu sa kojom je bio prvak Evrope, a kao veliko pojačanje dobio je i jednog od najboljih organizatora igre u Evroligi, Nika Kalatesa.

Zbio je redove, otarasio se viška igrača, ali je postalo jasno da mu je potreban još jedan centar.

Pisalo se o brojnim imenima, ali izgleda da je Barsa čekala idealno rešenje.

Naime, Mark Gasol razmišlja o povratku u Evropu, jasno, Barsa je jedina opcija za španskog reprezentativca.

Osvojio je minule sezone i šampionski prsten, ispunio je i taj veliki cilj, sada bi, kako prenose američki i španski mediji, mogao da se vrati kući, kako bi bio bliže roditeljima u vreme globalne pandemije.

Mark Gasol
foto: Epa/Justin Lane

Problem bi mogla da bude plata, Katalonci već plaćaju najplaćenijeg košarkaša Evrope Nikolu Mirotića, a Gasol je u sezonu za nama zaradio oko 20 miliona dolara u Kanadi.

Ipak, Gasol je osnovao i košarkaški klub u Đironi, koji se takmiči u drugom rangu, pa bi ovako mogao da bude i bliži dešavajima u klubu, kako bi mu pomogao da se domogne elite.

Gasol je karijeru počeo u Barseloni, ali je baš u dresu Đirone eksplodirao, 2008. godine je bio i MVP lige, pre nego što je otišao u Memfis Grizlise.

Pre šest godina je osnovao i novi klub u tom katalonskom gradu, jasno je da ima veliki broj razloga da se vrati u rodnu grudu, a nema sumnje da bi za Barsu predstavljao kapitalno pojačanje.

Baner 8

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke