Barselona bolja u "El Klasiku"!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 06.11.2016.
20:23
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Barselone savladali su madridski Real u derbiju španske ACB lige.

twitter.com/FCBbasket
twitter.com/FCBbasket

Povezane vesti

Ekipa koja je pre manje od dve nedelje poražena u Beogradu od Crvene zvezde mts, danas je deklasriala pravaka Španije.

U drugom ovosezonskom "El Klasiku" slavili su košarkaši Barse, a pitanje pobednika nije se ni u jednom trenutku dovodilo u pitanje.

Na kraju je bio 85-75 za domaćina iz Katalonije, vodili su Barcokasovi izabranici tokom čitavog meča.

Na poluvremenu je bilo čak 16 razlike za "Blaugranu", već tada je bilo jasno da će se Real teško izvući.

Na kraju su izabranici Pabla Lasa samo upristojili razliku, kako su dobili druge dve deonice.

Najzaslužniji za trijumf Barse bio je večeras fenomenalni Ante Tomić, koji je meč završio sa 19 poena, sedam skokova i pet assitencija za ukupan indeks 33!

Njega je pratio više nego dobri Stratos Perperoglu, koji je upisao 18 poena, dvocifreni su bili i Rajs sa 16 kao i Bred Oleson sa 11 poena.

U redovima prestoničke podbacili su oni od kojih se najviše očekivalo, Ajon, Ljulj i Fernandez su upisali svega po šest poena. Najefikasniji su bili Drejper sa 13 i Hanter sa 11 poena, deset je dodao Andreas Noćioni.

Taličan je po košarkaše Barselone bio Đerar Pike, igrač fudbalskog klub Barse, koji je pratio ovaj meč sa tribina, u drušvu bivšeg košarkaša katalonske ekipe Gregora Fučke.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 06.11.2016
22:12

Barsa iako osakacena sa povredama redja sasvim sigurne pobede protiv cek nekih velikih i mocnih ekipa, cime dokazuju da sU zaista odlican tim. U ovom mecu isto stanje kao do sada, samo Koponen se vratio (igrao i protiv Makabija), i to je jedina promena u odnosu na mec protiv Zvezde (gde je igrao Ribas umesto Koponena)....bukvalno odlicno funkiconisu, imaju hemiju, napreduju, a tek kada budu kompletni bice glavni kandidati za top5 pozicija na tabeli EL. Ovo je dokaz da Zvezda pravi cuda s obzirom na strasno siromasan tim u EL okvirima, koji je nekompletan, sa velikim manama u igri zbog toga. Zvezda je bukvalno rutinirala Barsu, doduse bila rutinirana od Baskonije, ali se mora napomenuti da su Baski srusili Real lagano, bez Barnjanija i novog NBA pojacanja....Radonja magija.

avatar
Monday, 07.11.2016
00:09

Ne znam koliko da se slozim sa tobom meni nekako ni Real Madrid ni Barseloan nisu nesto jaki u ovoj sezoni. Baskonija mi je nakako najvise pokazala od Spanskih timova, sto se tice EL, tu su CSKA i Fener nekako najsigurniji, Makabi ako se uigra moze isto dosta i ne bih podcenio ni Olimpijakos. takodje iskreno smatram za Zvezda uopste nema tako slab tim, iam doamce igrac,e ali Jovic, Dangubic, Guduric, Simonovic, Kuzmic Jenkis sve su to ok relativno igraci ali nema izmene,

avatar
Monday, 07.11.2016
16:19

@jasminn to itekako. Delom zasicena ekipa, bez rezervnog pleja. Ljuj je ostao jedini, Cerol je klasicno krilo. Fali njima dosta sem Doncica nema mladjih, mad amozda im ni ovo nije lose, rade postepeno, umesto da naglo iseku. Ali sve u svemu slabo za ovu sezonu.

avatar
Jasminn
Monday, 07.11.2016
13:18

Real ekipa koja je godinu dana starija. Ekipa koja se godinama ne mjenja (nosioci igre). Rudy, Llull, Reyes, Carroll...treba ih podmladiti. Toliko dugo gledam te igrace u Realu da nekad pomislim da imaju po 50 godina i praunuke. Na to dodas da Rudy malo malo pa ozljeda nikako da udje u formu, otisao im Rodrigez u NBA jao bitna karika ipak treba se naviknuti na igru bez njega...

avatar
Samo Barsa
Sunday, 06.11.2016
22:02

Barselona je u kosarci jaca, u fudbalu im je Mesi nabio komplekse za cjeli zivot

avatar
Loord Bobinjoo!
Monday, 07.11.2016
16:02

Real je jaci u fudbalu tebi su Real i Ronaldo nabili komplekse za ceo zivot.

avatar
fudbalskiznalac1899
Sunday, 06.11.2016
21:44

Pique za predsednika 😉😎