Barsa želi da Pešić ostane - Ovo je Karijeva dilema

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 25.05.2018.
18:09
Izvor: Sportske.net

Sezona se bliži kraju tako da ne čudi što su predstavnici Barselone pokrenuli pitanje produžetka saradnje sa srpskim strategom Svetislavom Pešićem.

Epa/Enric Fontcuberta
Epa/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Trofejni stručnjak preuzeo je Barselonu u februaru tekuće godine i preporodio ekipu, pa je tako osvojen trofej u "Kupu Kralja", a završnica Evrolige odigrana je u velikom stilu.

Logično je da posle svega Barselona želi da zadrži Pešića na klupi i naredne sezone, a to je u izjavi za "Mundo Deportivo" potvrdio i iskusni trener.

"Naćo Rodriges (generalni menadžer) i ja već smo počeli razgovore oko moje budućnosti, ali hajde da vidimo šta će se desiti. Prethodnih dana počeli smo razgovore ali nismo doneli konačnu odluku", kazao je Pešić.

U slučaju Svetislava Pešića novac ne predstavlja bitan faktor u pregovorima već je dilema da li je u svojim godinama spreman da čitavu sezonu živi isključivo za košarku.

"Shvatio sam da u životu postoje još neke bitne stvari pored košarke. Kao trener, od 1982. godine, uvek sam živeo košarku punim intenzitetom. Ne umem da budem trener od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Neki treneri mogu, ja ne", objasnio je Pešić i dodao,

"Tokom godunu dana posvećen sam košarci u punom kapacitetu. Boravim na kampovima, radim na košarkaškim klinikama, gledam utakmice... Došlo je vreme kada sebi kažem da je vreme da počnem nešto novo u životu. Ne znam da li će se to dogoditi za pet godina, godinu dana ili sutra. Da li je bolje da svoju odluku donesem sada ili za pet godina. To je moja dilema", konstatovao je popularni Kari.

Srpski košarkaški stručnjak osvojio je 21 trofej na klupskom i reprezentativnom nivou, a najveće uspehe ostvario je vodeći selekciju Jugoslavije i ekipu Barselone.

Sa "Plavima" je osvojio Mundobasket (2002) i EuroBasket (2001), dok je Barselonu vodio do titule u Evroligi (2003).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke