Barsa prekinula crnu seriju i preskočila Zvezdu

Autor: Boban Filipović
petak 29.12.2017.
19:52
Izvor: Sportske.net

Katalonci su posle pet vezanih poraza u Evroligi trijumfovali na gostovanju u Rusiji.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

Barselona je katasrtofalno lošu godinu u Evroligi okončala pobedom. Ekipa Sita Alonsa je kao gost savladala Himki u  Moskvi rezultatom 79:65.

Gosti su veoma nadahnuto ušli u utakmicu, odigrali odlično drugi deo prve četvrtine i na prvi mali odmor otišli sa dvocifrenom prednošću. Na semaforu je pisalo 15:25.

U drogoj četvrtini Himki se zahvaljujući Tajleru Hanikatu vratio u meč, Šved je sa penala spustio zaostatak na samo jedan posed na minut i po pre odlska na veliki odmor, na poluvremenu je prednost gostiju iznosila četiri poena (32:36).

Barsa je uspela da sačuva vođstvo u većem delu treće deonice, Šved je trojkom na kratko pola koša prednosti domaćem timu, u finišu ovog perioda igre Himki je još jednom poveo kada je Monja ubacio trojku, a uoči poslednjih deset minutu rezultat je bio nerešen (57:57).

Delovalo je da će Rusi u poslednjem kvartalu prelomiti utakmicu u svoju korist, ali desilo se suprotno. Ponovio im se prazan hod iz rane faze meča, Barsa otvara četvrtu četvrtinu serijom 17:2 i rutinski privodi meč kraju.

Himki je imao veoma malo raposloženih igrača i to je glevni razlog poraza. Aleksej Šved je brojao do 22, mada se ispucavao (šutirao trojke 3/12), Tajler Hanikat do 18, Entoni Gil je postigao 13 poena, Čarls Dženkins devet (3/4 za tri) i sa Monjinih tri to su svi poeni domaćih. Stefan Marković se za nešto više od dvadeset minuta provedenih na perketu nije upisao u strelce, promašio je po tri šuta za dva ii za tri,  imao je  četiri asistencije, dve krađe i jedan skok.

U pobedničkom sasatvu Ante Tomić, Kevin Serafan i Viktor Klaver su postigli po 12 poena, Adam Hanga i Huan Karlos Navaro po devet, Saša Vezenkov osam, Adrijen Moerman sedam...

Barselona u 2018. godinu ulazi sa skorom 5/10, a Himki sa 8/7.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke