Barsa poljubila vrata u Kaunasu, Šaras ne da svog pulena!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 28.12.2017.
17:32
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub iz Barselone poslao je više nego dobru ponudu na adresu litvanskog šampiona.

EPA/SPYROS CHORCHOUBAS
EPA/SPYROS CHORCHOUBAS

Povezane vesti

Barselona je brže bolje htela da zaboravi prošlu sezonu, u kojoj se nisu domogli nijednog trofeja, a nisu uspeli da se plasiraju ni u Top 8 Evrolige, što je još jedan neuspeh za klub njihovog renomea.

Ovog leta je u potpunosti promenjen tim, na mesto šefa struke postavljen je bivši trener Baskonije Sito Alonso, ali pravih rezultata još uvek nema.

Pred kraj 2017. godine, Barsa je nakon 12 odigranih kola u španskoj ACB ligi na četvrtom mestu sa skorom 8-4, dok su u Evroligi čak na 13. mestu na tabeli sa skorom 4-10.

Sada se u katalonskom klubu nadaju da bi angažovanjem pojačanja na poziciji organizatora igre mogli da pokrenu ekipu, želja je bivši igrač Baskonije i Panatinaikosa, koji je ostao bez ugovora u NBA ligi, a kako piše Dejvid Pik na radaru "Blaugrane" našao se i košarkaš iz redova Žalgirisa.

Ekipa iz Kaunasa beleži odlične rezultate u EL ove sezone, peti su na tabeli sa skorom od devet pobeda i pet poraza, a jedan od najboljih pojedinaca ove ekipe je bivši igrač Gran Kanarije Kevin Pengos.

On u elitnom takmičenju u proseku beleži 11,9 poena uz 5,5 asistencija i 2,5 skoka po meču, a njegove dobre role nisu promakle ni Barseloni.

Uprava katalonskog kluba je poslala odličnu ponudu na adresu litvanskog šampiona, ali ta ponuda je glatko odbijena.

Naime, španski klub je litvanskom ponudio 250 hiljada dolara i iskusnog Tajrisa Rajsa u zamenu za Pengosa, ali Žalgiris nije hteo ni da čuje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
el presidente
Thursday, 28.12.2017
22:06

Saras legenda kao igrac a vrlo moguce kao i trener, vidi se na njemu da zivi kosarku 24/7.