Banatska košarkaška bajka je gotova za ovu godinu, ali ponos ostaje

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 14.02.2019.
19:25
Izvor: Sportske.net

Nema Sveti Đorđe nijedan razlog da se stidi posle nastupa na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća

KSS
KSS

Povezane vesti

Košarkaška bajka i jedna od najlepših priča ovogodišnjeg kupa završena je danas. Sveti Đorđe je ispao u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, ali ekipa nema čega da se stidi posle svog debitantskog nastupa u eliti.

Žitište je mesto od oko 3.000 stanovnika u centralnom Banatu, ali je Sveti Đorđe i danas imao podršku svojih navijača, koji su prevalili put sa severa na jug da bi bodrili svoje ljubimce.

Ipak, FMP je bio prejak za trećeligaša.

"Čestitam FMP-u na stvarno jednoj predivnoj utakmici i hoću da im zahvalim što su nam dali čast da igramo protiv njih. Dobro smo krenuli i pokazali u pojedinim momentima da možemo da pružimo bolji otpor. Ove godine smo pružili možda 15 minuta dobre košarke, nadam se da ćemo sledeće godine pružiti bar 30 minuta", rekao je trener Svetog Đorđa Marko Boljac.

Igrač Boris Krstanović takođe je bio zahvalan protivniku, ali i svojim vernim navijačima.

"FMP nam je danas pokazao šta znači igrati na najvišem nivou. Ostaje žal što nismo uspeli da im pružimo malo bolji otpor. Dobro smo počeli, ali posle nismo uspeli da odgovorimo na agresivnost.

Ponosni smo na ono što smo postigli, što smo došli dovde, što smo deo ovog turnira. Ostaje nam da i sledeće godine pokušamo da se domognemo završnog turnira i da pobeđujemo favorite i da omogućimo ovim ljudima koji su došli do nas podrže da nas ponovo gledaju na najvećoj sceni
", rekao je Krstanović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke