Balkanska pravila, Jokić ljut, Vučević dobio derbi, Dončić stigao Medžika Džonsona! Lebronov blam karijere!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 27.03.2019.
08:20
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić ljut na svoj tim, iako su dobili. Orlando preskočio Majami, neverovatna statistika Luke Dončića. Ovo se Lebronu nikada nije dogodilo...

EPA-EFE/JOHN G MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G MABANGLO

Povezane vesti

Denver je bio na putu da izgubi prednost od 27 poena. Dominirali su u prvom delu, rasturili Pistonse i stali. Na kraju, dozvolili su Pistonsima da se vrate na -1 u poslednjem minutu, Marej je bacanjima doneo pobedu, Blejk Grifin je promašio trojku za izjednačenje.

Nikola Jokić koji nikako nije mogao da shvati šta se dogodilo njegovom timu u nastavku je meč završio sa 23 poena i 15 skokova, kaže da je samo sreća spasila njegove Nagetse. On je inače pogodio sa sirenom na kraju prvog poluvremena, ali kako rekosmo, u nastavku se domaćin nije mogao prepoznati, na kraju će sve zaboraviti osim dragocene pobede.

Sada je tim iz Kolorada izjednačen u borbi za prvo mesto sa šampionom, obe ekipe dobile su po 50 mečeva, ali Denver ima teži raspored, naime, oni od preostalih devet mečeva čak sedam igraju protiv plej of timova.

Luka Dončić je napravio novi tripl-dabl, 28 poena, po 12 skokova i asistencija, ali je Sakramento odneo pobedu iz Teksasa i vratio se na 50% uspešnosti. To neće biti dovoljno za doigravanje, ali je osnova za sledeću sezonu. Bjelica je ubacio 8 poena, uz samo dva promašaja, dodao 6 skokova i 4 asistencije, Bogdanović je brojao do 14, uz 5 asistencija i 3 skoka.

Inače recimo da je Dončić stigao Medžika Džonsona u broju tripl-dablova u sezoni, koliko je dominantan neka posvedoči činjenica da je Slovenac jedini rukim uz Janga iz Atlanta koji je napravio tripl-dabl. Mladi bek Houksa je to učinio samo jednom.

Lejkersi su u meču bez značaja slavili protiv Vizardsa, Lebron je ubacio 23 poena, imao 14 asistencija, Koldvel-Poup je pogodio šest trojki. Inače Džejms je izveo jedno očajno bacanje, možda na neki simbolični način to odslikava ovu sezonu, "Kralj" ima oko 67% uspešnosti sa linije penala, najgora sezona u karijeri.

Klipersi su u plej ofu, žele što bolju poziciju i lakšeg protivnika, ciljaju peto ili četvrto mesto, Danilo Galinari je sa 25 poena i 10 skokova bio ključ u pobedi protiv nezainteresovane Minesote. Klipsi su sada peti, kasne dve pobede za Portlandom i Hjustonom, imaju pola procenta više od Jute.

Hjuston je zaustavljen u Milvokiju, Erik Bledso je dao 23 poena Roketsima, lider nije imao nikakav popust. Adetokumbo je ubacio 19 poena, uhvatio 14 lopti, izgubio čak pet, ali je odbrana Baksa završila posao. Gosti iz Teksasa su imali 36% šut, dali su 16 trojki, ali iz čak 52 pokušaja. Posle izjednačenog prvog dela, Bledso je počeo da sipa u nastavku, uz to odradio je odličnu odbranu na Hardenu koji je završio sa 23 poena, za njegove standarde slabo. Ovo je bio tek treći poraz Hjustona u 17 mečeva, ali su sada na deobi trećeg mesta sa Portlandom.

Pomenuti ruki Tre Jang blistao je sa 33 poena i 12 asistencija u pobedi Atlante nad Pelikansima, Toronto je savladao Čikago. Kanađani su mogli da priušte da u poslednjoj četvrtini odmaraju Lovrija i Leonarda koji su dali po 14 poena. Ovim je prekinuta mini serija poraza Reptorsa koji su izgubili u Oklahomi, pa onda protiv Šarlota kod kuće, kada je Lemb dao onaj čudesni koš sa sirenom sa svoje polovine. Toronto će najverovatnije ostati drugi na Istoku, jer je Milvoki predaleko, ima četiri pobede više, a Kanađani imaju veliku prednost nad Filadelfijom.

Najvažnija utakmica večeri bio je državni derbi Floride. Orlando i Majami se trkaju za poslednju ulaznicu za plej of, Medžik je slavio u gostima, ko zna, možda je ovo i odluka. Nikola Vučević, rekli smo to mnogo puta, vuče tim na leđima, 24 poena, 16 skokova, 5 asistencija za Crnogorca, njegov tim je dobio šest mečeva u nizu, najbolja serija u poslednjih osam godina. Majami je podigao dres Krisa Boša pod svodove dvorane, Vejd je ubacio 22 poena, ali kada pogledate skor Hita kod kuće, zaista bi bio veliki uspeh ako i dođu do osmog meta. Oni imaju 17-21, do kraja su im ostale tri utakmice, dakle završiće svakako sa negativnim skorom na domaćem terenu. Ostaju još dve nedelje, sada Orlando ima pobedu više i na osmom je mestu. Ali, u trci je i Šarlot koji je vaskrnuo trijumfom u San Antoniju nakon produžetka. Kemba Voker je rasturio Sparse, 38 poena, 11 asistencija, 9 skokova. U produžetku je bio nezaustavljiv, pomogli su mu klinci Bejkon koji je ubacio 24 poena, i Bridžis sa 10, ali i ključnom blokadom u produžetku.

Toni Parker nije bio ni na klupi, odbio je da da izjavu posle meča, spekuliše se da je ljut što kouč Borego pruža šansu i što Devonte Grejem dobija minute umesto njega.

Boston je dobio bez Kajrija, prelomili su u poslednjoj četvrtini u Klivlendu i prekinuli niz od četiri poraza. Tejtum i Smart su ubacili po 21 poen, Bostonu je ostalo sedam utakmica do kraja, peti su na Istoku, cilj je da preskoče Indijanu koja ima 1.5 meč prednosti, u tom slučaju bi gotovo izvesnu seriju prvog kola plej ofa protiv Pejsersa, Boston počeo na svom terenu.

Rezultati:

Lejkersi - Vašington 124:106
Denver - Detroit 95:92
Dalas - Sakramento 121:125
Minesota - LA Klipers 111:122
Milvoki - Hjuston 108:94
Nju Orleans - Atlanta 120:130
Toronto - Čikago 112:103
Majami - Orlando 99:104
Šarlot - San Antonio 125:116 pr.
Klivlend - Boston 106:116

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Wednesday, 27.03.2019
23:17

Jokic, svetsko, a nase

avatar
Aleksandar Saša Đukić
Wednesday, 27.03.2019
13:12

Denverov trener ješupak,kad obezbedi pobedu,vadi Jokaru van,zato inema više triple.doubleva,jebo vas Dončić,ima šut 20 posto i pola koševa daje iz sl. bacanja.

avatar
kappa12345
Wednesday, 27.03.2019
17:23

Ma da, samo da se pljuje neko... Nije bitno sto je taj isti trener postavio sistem u kome je Jokara glavni igrac, sve se vrti oko njega, svaki napad ima dodir sa loptom. Isti trener koji je trejdovao Nurkica da bih Nikola imao prostora za igru, trener koji je bio u Srbiji, u Somboru. Sad je los zato sto je ga vadi na 20 razlike kada je vec obezbedjen play-off da ne bi rizikovao neku povredu. Tih 5-10 poena u garbage time - u ce mu toliko znaciti ? Ali ono, kapiram da mora da se nadje neka teorija zavere ( verovatno nas svi mrze i nece da dopuste da oborimo neki rekord).