Balbaj za pobedu, Efes ponovo slavio u gostima, Himki upisao treći poraz!

Autor: Aleksa Blaćanin
petak 19.10.2018.
21:31
Izvor: Sportske.net

Igrači Himkija ispustili pobedu u penal završnici.

EPA/SPYROS CHORCHOUBAS
EPA/SPYROS CHORCHOUBAS

Povezane vesti

Ove nedelje smo imali duplo kolo u Evroligi, a Himki je večeras dočekao ekipu Efesa i zabeležili su treći poraz u ovom takmičenju, rezultat je bio 84:85.  

Ruski tim je solidno otvorio meč, dobili su prvu četvrtinu sa 21:18, ali onda su odigrali vrlo loše u drugoj četvrtini, Efes ih je pregazio, pa su gosti tako otišli na poluvreme sa 8 poena prednosti.

Efes je nastavio sa dobrom igrom i u trećem delu, pa su tako povećali prednost na 12 poena prednosti. Kada je izgledalo da gosti drže sve u svojim rukama i da je potrebno da lagano završe meč, Aleksej Šved je uzeo loptu u svoje ruke i za samo nekoliko minuta na početku poslednje četvrtine izbrisao čitavu prednost Efesa.

Gosti su se na kraju u potpunosti posvetili odbrani Šveda, ali on je tada fantastično delio asistencije saigračima, Stefan Marković je postigao prve poene na meču tek 2 minuta pre kraja, a to je bio vrlo bitan koš jer je domaćin tada konačno izjednačio na 76:76. Gosti su počeli da greše iz napada u napad, a kada je domaćin preuzeo prednost, usledila je penal završnica. Izgledalo je kao da je domaćin na pragu pobede, ali onda su usledila dva promašaja sa slobodnih bacanja, a Efes je to iskoristio i preko Balbaja stigao do pobede. Balbaj je postigao fantastičnu trojku sa nekih 8 metara i ostavio domaćinu 2,1 sekundu da postigne koš. Stefan Marković je promašio sa pola terena i gosti su upisali novu pobedu, dok je Himki zabeležio treći poraz.

Fantastični Aleksej Šved je ponovo bio u centru pažnje, postigao je 25 poena, od toga čak 15 u poslednjoj četvrtini, ali ni to nije bilo dovoljno da se upiše prva pobeda. Kada je gostujuči tim u pitanju, naravno, pored Balbaja koji je doneo pobedu, treba istaći da je 24 poena postigao Rodrig Bobua.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke