Bajern se ne šali - 'A' licenca i nova hala!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.04.2017.
17:36
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek fudbalskog kluba Bajern iz Minhena najavio realizaciju ozbiljnih projekata u okviru košarkaške sekcije.

Epa/Daniel Dal Zennaro
Epa/Daniel Dal Zennaro

Povezane vesti

Velike planove ima fudbalski klub Bajern iz Minhena kada je košarkaška sekcija u pitanju, što je za nemačke medije potvrdio i predsednik Uli Henes.

Prvi čovek giganta iz bavarske prestonice otkrio je da se sa čelnicima Evrolige već pregovara oko dobijanja "A" licence, kao i da je u planu izgradnja nove hale.

"Trenutno pregovaramo sa Evroligom kako bismo dobili licencu i postali partneri. Mi se nadamo da ćemo uskoro igrati to takmičenje" kazao je Henes.

Nemačka Bundesliga daje jednog predstavnika u Evroligi i to je u sezoni na izmaku bio šampion Brose Bamberg. Namera čelnika Bajerna je da svoje mesto u eliti obezbede na duge staze.

S tim u vezi u planu je izgradnja nove hale čiji je završetak planiran do kraja 2021. godine ili ranije. Bajern već traži sponzora čije će ime nositi nova dvorana i planira se da ugovor bude potpisan na 15 ili 20 godina.

"Napominjem, ako želimo da nastupamo u takoj modernoj hali za nekoliko godina, neophodni su nam adekvatni protivnici" dodao je Henes.

Minhenski Bajern bi mogao do plasmana u Evroligu ukoliko osvoji titulu u domaćem šampionatu u kojem trenutno zauzima treće mesto iza Brose Bamberga i Ulma.

U sezoni na izmaku Bavarci su jurili plasman u Evroligu preko Evrokupa, ali su eliminisani u četvrtfinalu od Unikahe iz Malage.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 28.04.2017
21:17

Mozda zaista i dobiju licencu, veliki novac je kod njih u pitanju...Sama izgradnja hale je papreno skupa, a planiraju i sve vece budzete koji ce im omoguciti da dovode strahovite igrace...ne bi me cudilo da postanu kao neki grcki velikan za 10-15 godina od sada, trofejni i mocni, rezultatski uvek na visokom nivou...Sve vise se ulaze u ovo takmicenje koje postaje sve jace i teze, i osim nas koji stagniramo na oko 5m budzeta, ostale najsiromasnije ekipe ce od sledece sezone, i u narednim imati po najmanje 10m, dok najbogatiji poput Cska, Fenera i Reala po oko 40m...Nadamo se da ce kontinuitet i sve bolji rezultati, kao i povecanje fonda nagrada i profita od takmicenja, kao i barem malo povecanje srestava od sponzora, spasiti naseg sampiona da ostane u eliti, jer u ovim godinama se pise istorija, i ko uspostavi korene sada, taj ce biti kostantni, nezamenljivi i veoma respektabilni ucesnik u buducnosti.

avatar
Friday, 28.04.2017
18:57

Kakva liga, takvi i ucesnici.

avatar
gosfkcz
Friday, 28.04.2017
20:03

Hahahaha, neka bili i treba da boli.

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 28.04.2017
21:20

Ne prate oni vise to odavnooo :)

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 28.04.2017
21:02

Srecno u trecerazrednom takmicenju, dugi nizz godina sto bi vam rekli celnici EL...tamo su mnogo jaki i veliki protivnici, taman po vasoj meri, tako da nemate brige u ovom veku....