"Baja" Nurkić ima pik na Jokića, Lebron se kačio sa Kanterom i putnikom u metrou!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 14.11.2017.
08:21
Izvor: Sportske.net

Očajno veče za Srbe, Bosanac baš voli da maltretira bivši klub, ali je zvezda večeri u svakom smislu bio Lebron Džejms.

AP Photo/Steve Dykes
AP Photo/Steve Dykes

Povezane vesti

Sakramento je nastavio sa porazima, Bogdanović ponovo u petorci, šutirao je samo četiri puta, pogodio trojku, skromnih 5 poena, po 2 asistencije i skoka. I da je igrao bolje, to ništa ne bi promenilo, ovaj tim će gubiti u serijama. Odigrali su uvodnu četvrtinu dobro i stali, posle toga Vašington je ostatak meča dobio sa 25 razlike.

Džon Vol je pogađao trojke, obično to ne čini, nije promašio nijednu, ubacio je 21 poen, imao 9 asistencija, pa su Vizardsi nakon gorke pilule protiv slabog Dalasa dobili tri meča u nizu kod kuće.



Nagetsi ne umeju sa Portlandom. Postigli su noćas u Oregonu svega 82 poena, Jokić loš 6 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Na drugoj strani Nurkić 17 poena, izgubio je 7 lopti, ali je njegov tim u baš ružnom meču sa mnogo grešaka dobio utakmicu boljom igrom u nastavku. Denver je šutirao 35%, Jokić prekinuo seriju dabl-dablova.

Čast Srba spasio je Bjelica čija je Minesota dobila u Juti, Tauns, Tig i Batler su bili enigma za odbranu Džeza, "Vukovi" su imali procenat šuta preko 50%, Bjelica je meč završio sa 5 poena i 4 skoka za samo 13 minuta na parketu. Rubio očajan protiv doskorašnjih drugova, 3 poena, 2 asistencije, pogodio je jedan šut i jedno bacanje za 22 minuta. Rubio šutira tek nešto iznad 30% u novembru.

Drama u MSG, ali je Lebron u napetoj atmosferi u neverovatnoj poslednjoj četvrtini uspeo da Kavse dovede do pobede. Završio je sa 23 poena, 12 asistencija, 9 skokova. U prvoj četvrtini umalo se nije potukao sa Kanterom, Kavsi su bili na -23, ali u poslednjoj četvrtini je usledila šuterska klinika gostiju, ubacili su devet trojki, 43 poena u poslednjem periodu i odneli pobedu. Turčin Kanter je rekao posle meča da ga briga da li je neko kralj, princeza ili kraljica, niko ne može tako da se ponaša u MSG. Džejms je odgovorio da je on kralj, supruga kraljica, ćerka princeza.

"Pokrivamo sve tri pozicije", dodao je posle meča.

Inače sve je počelo njegovom izjavom da su Niksi morali da uzmu Denisa Smita Džuniora umesto Francuza Ntilikine na draftu. Upravo je čitava frka počela sa rukijem pod košem.

I tu nije bio kraj, Kavsi su otišli do hotela metroom, Lebron je tu uspeo da se zakači sa putnikom koga je snimao kamerom, pošto su se sporečkali kada je izvesni Džejms Anđelo zamolio košarkaša da se malo pomeri i da se ne lakta.

"Niti sam popio kafu, uz to, okupirao mi je prostor, a nepristojno je snimati druge ljude bez dozvole", kaže ovaj Njujorčanin koji dodaje da ne voli košarku i da od sportova prati tenis.

Pelikansi su teže nego što se očekivalo savladali Atlantu, Kazins je ubacio 22 poena i imao 16 skokova. Junak je bio Darijus Miler, bek Pelikansa je pogodio nekoliko ključnih trojki, postigao rekord karijere od 21 poena, 14 u poslednjohj četvrtini, pa su Houksi prizemljeni u Nju Orleansu iako su imali +14 u drugom poluvremenu.

Janis Adetokumbo je sa 27 poena, 9 skokova,7 asistencija vodio Bakse do pobede protiv Grizlija, Milvoki je zadržao Memfis na 12 poena u trećoj četvrtini, vratili su se u meč posle očajnog poluvremena i na kraju slavili treću pobedu u nizu.

Lejkersi su dobili u Arizoni, Džordan Klarkson je sa klupe ubacio 25 poena Sansima, domaćinu nisu pomogla ni 36 poena Devina Bukera. Hrvat Bender je ubacio lični rekord, 15 poena.

Orlando se dobro držao u Ouklendu, na poluvremenu protiv šampiona je bilo nerešeno, posle su jurili rezultat, ali realno su Voriorsi prejaki. Vučević je ubacio 20 poena za Medžik, na drugoj strani, šampion bez Karija, Durant je brojao do 21, a Šon Livingston koji je zamenio Stefa je dodao 16 poena. Pokazalo se još jednom da Voriorsi imaju baš dugu klupu, imali su 35 timskih asistencija, digli su formu, sledi derbi sa Bostonom u gostima gde su dobili četiri puta u nizu.

Klipersi ređaju poraze, novi je stigao od Siksersa i pored 29 poena Blejka Grifina. U timu nije bilo Tea, Beverlija ni Galinarija, dvojac Embid - Kovington je sabrao 63 poena, Ben Sunibs dodao 22, uz 12 skokova, u finišu su serijom poena gosti došli do trijumfa. Posle četiri startne pobede, Klipersi su izgubili osam od devet mečeva.

LA Klipers - Filadelfija 105:109
Golden Stejt - Orlando 110:100
Portland - Denver 99:82
Juta - Minesota 98:109
Milvoki - Memfis 110:103
Nju Orleans - Atlanta 106:105
Njujork - Klivlend 101:104
Vašington - Sakramento 110:92

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke