Bagatskis na promociji: "Igrači da sputaju ego"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 25.12.2016.
14:13
Izvor: Sportske.net

Šestostruki šampion Evrope predstavio je u nedelju svog novog šefa stručnog štaba Ainarsa Bagatskisa koji će pokušati da oživi pobednički DNK u ekipi Makabija.

Screenshot: You Tube/Maccabi Tel Aviv Basketball
Screenshot: You Tube/Maccabi Tel Aviv Basketball

Povezane vesti

Košarkaški klub Makabi iz Tel Aviva predstavio je danas novog trenera, Letonca Ainarsa Bagatskisa, dosadašnjeg pomoćnika Dejvida Blata u turskoj Darušafaki.

Bivši strateg Makabija i Klivlenda dao je u petak "blagoslov" svom pomoćniku, a u juče je potvrđeno da Ainars Bagatskis preuzima kormilo "Ponosa Izraela".

"Pogledao sam veliki broj Makabijevih utakmica u poslednjih nekoliko dana i jedna stvar koju sam posebno zapazio tiče se nedostatka discipline i doslednosti u odbrani i igri uopšte. Makabi igra samo po jedno poluvreme na svakoj utakmici" kazao je Bagatskis.

Letonski selektor biće treći trener koji će predvoditi Makabi u tekućoj sezoni, pošto pre njega rezultate nisu uspeli da naprave Erez Edelštajn i Rami Hadar.

"Potrebno je da upotrebimo talenat koji posedujemo u napadu i da zaigramo mnogo sa više doslednosti u odbrani. Iznad svega, neophodno je da svaki pojedinac kontroliše svoj ego i da delujemo kao tim" dodao je novi trener Makabija.

Promene na klupi Makabija usledile su nakon debakla koji je "Ponos Izraela" doživeo na gostovanju Crvenoj zvezdi mt:s u okviru Evrolige.

Debi na klupi svog novog kluba Ainars Bagatskis imaće u susretu sa Rišonom u izraelskom šampionatu, a potom sledi okršaj sa Baskonijom u Evroligi.

Makabi iz Tel Aviva trenutno zauzima četrnaestu poziciju na evroligaškoj tabeli sa samo pet pobeda nakon 14 odigranih utakmica.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke