Avramović: "Verovali smo u sebe"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 26.02.2018.
09:26
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac Aleksa Avramović kazao je da ekipa nije dobro ušla u meč sa Austrijom ali da je verovala u svoj kvalitet i zahvaljujući tome napravila preokret.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je sinoć Austriju u četvrtom kolu Grupe G kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini.

Drugom pobedom nad selekcijom Austrije "Orlovi" su osigurali plasman u narednu rundu kvalifikacija, ali posle poraza od Nemačke i trijumfa u Beču u triler ne može da se kaže da ima previše razloga za zadovoljstvo.

"Posle teške utakmice sa Nemačkom imali smo dva dana da se oporavimo i spremimo za utakmicu sa Austrijom. Znali smo da će biti teško i da imaju dobre igrače, pre svega Mahalbašića i Šrajnera", rekao je Aleksa Avramović.

Upravo je Čačanin iz redova italijanskog Varezea izrastao u junaka utakmice pošto je trojkom na 20 sekundi pre kraja doneo pobedu Srbiji.

"U prvom poluvremenu smo igrali loše, dozvolili smo im da igraju svoju igru. Na početku drugog dela primili smo mnogo lakih poena, dozvolili protivniku da ponovo napravi prednost. Ipak, verovali smo u sebe i u završnici napravili preokret i došli do pobede. Veliko hvala publici koja nas je sjajno bodrila. Ovo je pobeda za njih", zaključio je Avramović.

Narednu utakmicu u prvoj fazi kvalifikacija za Mundobasket reprezentacija Srbije igra 29. juna protiv Gruzije u gostima, za tim će 2. jula ugostiti Nemačku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke