Atlanta sačuvala prednost, Memfis pogađao trojke, Dankan za brejk šampiona!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 23.04.2015.
08:32
Izvor: Sportske.net

Netsi namučili najbolji tim Istoka, ali se praznih šaka vraćaju iz Džordžije. Portlanda nekako ume da izvuče najbolje od šutera "Grizlija". Tim Dankan "doplovio" do pobede na Pacifiku!

Beta/AP Photo/Chris Carlson
Beta/AP Photo/Chris Carlson

Povezane vesti

Netsi su skupo prodali kožu u drugoj utakmici serije. Iako su jurili minus od 12 razlike sa početka meča uspeli su da ostanu u igri, Deron Vilijams je promašio šut za izjednačenje desetak sekundi pre kraja. Kajl Korver je uhvatio loptu, fauliran je, sa dva bacanja je potvrdio pobedu tima, koji nosi 2:0 u Bruklin.

Sjajna vest za navijače Houksa je povratak Pola Milsapa. On je sanirao povredu ramena, nije se osećalo da je propustio pet utakmica na kraju regularne sezone. Ubacio je 19 poena, uz odličan procent šuta. Al Horford je uz 14 koševa imao 13 skokova i 7 asistencija, ni on nije pokazivao nikakve znake da ima problema sa prstom koji je povredio u prvom meču.

Atlanta nije dobro šutirala, ispod 40%, ali je preživela. Kod Netsa 23 poena za Džareta Džeka, 20 je ubacio Bruk Lopez. Posle tri meseca se vratio Mirza Teletović, koji je, podsetimo završio u bolnici zbog krvih ugrušaka u plućima. Odigrao je 4 minuta, promašio dva šuta.

Nets Hawks Basketball

Kod Houksa Pero Antić 8 poena, 2 uhvaćene lopte.

Memfis je dobio i drugi meč protiv Portlanda, Konli i Kurtni Li su dali po 18 poena, "Grizliji" su spustili Portlanda na 82 poena, a pogađali su i trojke. Rendolf i Gasol au šutirali samo 9 od 31, ali se to nije odrazilo na rezultat, jer je domaćin pogodio 8 od 16 trojki.

Trail Blazers Grizzlies Basketball

Kod Portlanda je Oldridž ubacio 24 poena, imao 14 skokova, Blejzers se bore, ali znalo se i pre ove serije, Memfis je kvalitetniji tim.

Zanimljivo da Memfis uvek nekako šutira dobro protiv Portlanda, iako im je to najslabiji segment igre. Dobili su sva četiri meča protiv ekipe iz Oregona ove sezone u regularnom delu, uz za njih sjajan šut od 50%.

APTOPIX Spurs Clippers Basketball

Sparsi su stigli do brejka, posle drame na Pacifiku. Uspeli su da u produžetku slave, iako su ispustili 10 poena razlike u drugom poluvremenu. Na kraju ih je Pati Mils bacanjima odveo u produžetak.

Tamo je stvari preuzeo Tim Dankan, ubacio je 28 poena, 4 u nizu u produžetku. Tada je serijom poena šampion otišao na +6, Mils je bio odličan sa 18 poena, Diao je dao 12, klupa San Antonija je dala veliki doprinos pobedi.

Na drugoj strani, Blejk Grifin je ostvario prvi tripl dabl u karijeri u plej ofu, 29 poena, 12 skokova, 11 asistencija, ali je izgubio par ključnih lopti u finišu. Takođe, promašio je šut za pobedu u regularnom delu. Klipersi su očajno izvodili slobodna bacanja u poslednjoj četvrtini, ali je i ofanziva Sparsa tada zakazala pa je sve rešeno u dodatnih pet minuta.

Spurs Clippers Basketball

Na kraju, Sparsi su postigli cilj, dobili jedan meč u Los Anđelesu, serija se seli u Teksas, naredni meč na programu je već sutra.

Da se vratimo Dankanu, ovo je bio njegov 159. dabl-dabl u plej ofu, najbolji je u istoriji. I još malo pogleda u istorijske knjige, San Antonio je postao drugi tim koji je među starterima imao tri igrača sa titulom MVP-ija finala, to su Parker, Dankan i Leonard. Pre njih to je pošlo rukom za Lejkersima krajem osamdesetih, kada su u timu bili Medžik, Džabar i Džejms Vorti.

Rezultati:

Atlanta - Bruklin 96:91 (2:0)
Memfis - Portland 97:82 (2:0)
Klipersi - San Antonio 107:111 pr. (1:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke