Atlanta ostaje bez najvažnijeg igrača?

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 22.05.2017.
21:38
Izvor: Sportske.net

I zvanično je obelodanjeno, krilni centar Hoksa će potražiti veći ugovor ovog leta.

Beta/AP Photo/Tony Dejak
Beta/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Hoksi su sezonu završili u prvoj rudni plej-ofa, gde su sa 4-2 poraženi od Vošington Vizardsa.

Minulog leta su doživeli velike promene, pa je ovaj rezultat sasvim zadovoljavajući. Trener Majk Budenholcer se povukao sa uloge predsednika tima, ostaće trener ekipe, a franšiza iz Atlante će dobiti i novog GM-a, koji će se starati o rosteru ekipe od ovog leta, kako se Ves Vilkoks povukao sa te pozicije.

Novi GM bi mogao da ima velikih problema, kako je najbolji igrač ekipe Pol Milsap odlučio da iskoristi opciju u ugovoru i ovog leta postane slobodan igrač.

Milsap je imao jako dobru sezonu, sve se u igri Hoksa vrtelo oko njega, postizao je 24,3 poena uz 9,3 skoka i 4,3 asistencije po meču u šest mečeva doigravanja, dok je u regularnom delu sezone u proseku upisivao 18,1 poena i 7,7 skokova, a bio je i učesnik Ol-star utakmice po četvrti put u karijeri.

Odlučio je odustane od ugovora koji je imao u Atlanti, prema kom je zarađivao 21,4 miliona dolara na godišnjem nivou i potražiće veću zaradu.

Prioritet uprave Hoksa biće da ga zadrži ovog leta, to je i njihov zvaničan stav, što znači da će morati da mu ponude izuzetno jak ugovor.

Nema sumnje da će veliki broj ekipa pregovarati sa Milsapom ovog leta, ostaje da vidimo da li će Atlanta uspeti da nadjača konkurenciju i zadrži ga u svojim redovima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke