Arojo: "Nisam hteo večeras u penziju"

Autor: Beta Beta
subota 09.07.2016.
00:26
Izvor: Beta

Selektor košarkaške reprezentacije Portorika Edi Kasijano ocenio je da je njegova selekcija na timski način pobedila Letoniju, i istakao je da mu je drago što će ekipa imati šansu da se bori za odlazak na Olimpijske igre.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

"Utakmica je bila sjajna. Nismo imali mnogo izgubljenih lopti, imali smo kontrolu i lopta se dobro kretala. Najbolji deo možda je kako smo branili šutere i napadali skok. Naša velika trojka, Karlos Arojo, Džej Džej Barea i Renaldo Bolkman, su odradili sjajan posao i bili su lideri. Ovo je timska pobeda. Sada imamo šansu da se borimo za OI", rekao je Kasijano novinarima.

Portoriko je večeras pobedio Letoniju sa 77:70 i tako izborio finale Olimpijskog kvalifikacionog turnira, u kome će igrati sa pobednikom meča Srbija-Češka. Srbija je je u prvom kolu turnira pobedila Portoriko.

"Ako budemo igrali protiv Srbije, ta utakmica bi trebalo da bude malo drugačija. U prvoj smo se takmičili i oba tima su imala svoje nalete, koje su oni iskoristili, a mi ne. Moramo da budemo koncentrisani 40 minuta, svi. Mi na svakom turniru slabije odigramo prvu utakmicu. Daćemo u finalu sve što imamo za Portoriko. To je sve što tražimo, još jednu šansu da odemo na Igre", rekao je Kasijano.

Portoriko je večeras prelomio meč 35 sekundi pre kraja, kada je Karlos Arojo postigao trojku i doneo svom timu nedostižnih pet poena prednosti.

"Utakmica je bila jako uzbudljiva. Mnogo nam znači što smo igrali ovakav meč i pobedili, i nama i celoj našoj zemlji. Gde god da igramo, Portoriko je uz nas 200 odsto. Turnir je do sada bio sjajan, a mi smo uradili šta smo želeli – izborili smo šansu da idemo u Rio. Svi su danas shvatili važnost utakmice, bili su koncentrisani i doprineli pobedi. Sada se baš radujemo onim što smo uradili", rekao je plejmejker Portorika.

Arojo krajem meseca puni 37 godina, a novinarima se poverio o čemu je razmišljao pre utakmice.

"Sve o čemu sam razmišljao je da ne želim da se večeras povučem. Volim da igram košarku. Ja sam ponosan čovek i razumem obavezu koju nosi ovaj dres. Igram za reprezentaciju od 2001...i ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Pre utakmice me obuzelo neko osećanje i pomislio sam 'neću ovako da odem'. Stvarno želim da se borim za Rio i da pružim šansu ovim momcima da rade isto. Svi su ambiciozni i svi maštaju o Olimpijskim igrama", rekao je Arojo.

Selektor Letonije Ainars Bagackis ocenio je da je presudio loš šut njegove ekipe.

"Pre utakmice sam rekao da treba da uradimo dve stvari: da sprečimo skok i kontrolišemo Aroja i Bareu. Ali, lako je trenerima da kažu, nije to lako uraditi na terenu. Bili smo, ipak, u igri. Imali smo mnogo, mnogo, mnogo otvorenih šuteva. Igrali smo dobru uodbranu, ali ako promašujemo otvorene šuteve, onda imamo problem. Čestitam Portoriku i srećno u finalu", rekao je Bagackis.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke