'Armija' preslišala šampiona Evrope!

Autor: Boban Filipović
četvrtak 07.01.2016.
19:48
Izvor: Sportske.net

Na krilima Nanda De Koloa i Miloša Teodisića, CSKA ubedljivo savladao Real na premijeri drugog kola Top 16 faze Evrolige i tako upisao prvi trijumf u ovoj fazi takmičenja.

vtb-league.com
vtb-league.com

Povezane vesti

Ključan trenutak utakmice bio je tajmaut trenera 'Armejaca' Itusisa polovinom prvog kvartala kada je Real imao šest poena prednosti.

CSKA tada steže u odbrani, pojačava u napadu, prelazi u vođstvo do prvog malog odmora i ne ispušta ga do kraja meča.

Do poluvremena je prednost domaćina otišla na plus devet , 'Kraljevski klub' je po ko zna koji put zatajio u defanzivi, nije bilo rešenja da se zaustavi raspoloženi De Kolo, gosti su primili čak 50 poena u prvih 20 minuta. Real je u trećoj četvrtini uspevao da se održi u životu zahvaljujući trojkama povratnika iz Bajerna Kej-Si Riversa, ali je u poslednjih deset minuta igre četa Pabla Lasa totalno slomljena ponajviše zahvaljujući Milošu Teodosiću.

Na kraju je na semaforu pisalo 95:81.

Kapiten reprezentacije Srbije je postigao 23 poena i imao 7 asistencija, 4 krađe i 3 skoka, jedini efikasniji od njega bio je Nando De Kolo koji je brojao do 28 i imao takođe 7 uspešnih dodavanja.

Dvocifreni kod pobednika bili su još Kajl Hajns sa 14 i Andrej Voroncevič sa 11 poena.

U Realu ubedljivo najraspoloženiji za igru bio je Kej-Si Rivers sa 23 postignuta poena uz čak 5 pogođenih trojki, Gustavo Ajon je bio na nivou sa 14 poena i 9 skokova, a svoje minute je dobro iskoristio mladi Luka Donćić koji je za 13 minuta u igri imao učinak od 12 poena i 5 skokova.

Oba tima imaju po pobedu i poraz nakon dva kola u grupi F.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 08.01.2016
01:35

Ide CSKA do titule ove sezoen zasluzuju je samo tako, samo da se skoncentrisu, i da odrade kao treba F4 oni i Fener su mi glavni favoriti, ali bih voleo da CSKA uzme jer nekako uvek dodju n aF4 i tamo podbace, a igraju zaist adobru kosarku. Real se inace raspad aove seozoen i oni dalje nece proci vec su se provukli mnoo gbi bilo i drugi put, jako lose ove sezone igraju.