Argentinci pretukli i nadigrali "Orlove", Srbija ostala bez medalje!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 10.09.2019.
14:56
Izvor: Sportske.net

"Gaučosi" u prilično čvrstoj igri pronašli lek za favorita.

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Povezane vesti

Košarkaši Srbije ostali su bez medalje na Mundobasketu u Kini gde su u četvrtfinalu ispali od Argentine rezultatom 97:87 (23:25, 26:29, 18:14, 29:20).

Iskoristili su "gaučosi" činjenicu da su sudije dozvolile dosta čvrstu igru, pa su u kombinaciji sa sjajnim šuterskim partijama Skole, Garina i Kampaca uspeli da naprave iznenađenje i savladaju favorita za zlatno odličje.

Loš početak selekcije Srbije uslovio je veliku prednost Argentinaca koji su zahvaljujući dobrom igrom u reketu, ali i odličnim šutem sa spoljne linije uspeli da stignu i do osam poena prednosti.

Indisponirani "orlovi" nisu ušli u meč kako treba, "gaučosi" su preko sjajnog Deka i Kampaca nastavili da održavaju prednost nad Srbijom i u drugoj četvrtini.

Jokić, Bogdanović i Lučić bili su raspoloženi za igru, no nije stigla prava reakcija od saigrača.

Pred kraj poluvremena Srbija je stigla do preokreta, ali su Argentinci ponovo trojkama (9/16) stigli do pet poena prednosti do odlaska na odmor.

Sličnu sliku smo videli i u trećoj četvrtini, Bogdanović jeste pogodio trojku odmah na startu, ali usledio je identičan odgovor sa druge strane.

Nešto bolja igra u nastavku četvrtine bila je dovoljna tek da se smanji konstantna prednost Argentinaca na jedan poen pred početak poslednje, odlučujuće četvrtine.

Srbija je poslednji period odlično otvorila trojkom Gudurića kada su "orlovi" otišli na "plus dva", ali su sjajni Skola i Kampaco trojkama uspeli da povrate primetnu prednost.

Sredinom četvrte četvrtine Argentinci su se dosta lagano odlepili na devet poena prednosti, da bi tu neugodnu seriju probuđeni Bjelica prekinuo trojkom.

Ipak, nije vredelo, neverovatni Skola je praktično sam uspeo da pogura ekipu do 11 poena prednosti.

Bogdanović je nakon toga postigao trojku i preuzeo stvari u svoje ruke, te čak i dvema trojkama smanjio prednost na "minus šest", ali su se Argentinci brzo vratili i sve je bilo gotovo.

Najefikasniji u Srbiji bio je Bogdanović sa 21 poenom, Jokić je zabeležio dabl-dabl učinak sa 16 poena i 10 skokova, dok je Bjelica upisao 18 pogodaka i sedam skokova.

Argentinci su imali sjajan procenat pogodaka za dva, ali i za tri poena. Najraspoloženiji u redovima "gaučosa" bili su Kampaco sa dabl-dabl učinkom (18 poena, 12 asistencija), Skola (20 poena i pet skokova) i Garino sa 15 poena.

Argentina će u borbi za finale odmeriti snage sa boljim iz duela SAD - Francuska, dok Srbiju čeka borba za plasman od 5. do 8. mesta.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

63 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 11.09.2019
09:01

Nije problem izgubiti, dobijali smo toliko utakmica na jedan kos, da smo izgubili - mora i to neko. Problem je kad izgubis utakmicu u drugoj cetvrtini i uopste se ne vratis do kraja. Problem je kad nakon jedne izgubljene utakmice uslijedi takva rastimovanotst igraca da javno priznaju da nisu bili psihicki spremni. E, to stvarno boli.

avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 11.09.2019
04:19

Nisam neki kosarkaski ekspert vec samo fudbalski ali moja zapazanja u vezi ove utakmice su vezana za bolju timsku igru Argentine koji su takodjer mnogo brzi od nas. Iako je stalno imao moju podrsku, ovu utakmicu je prvenstveno izgubio Sale. Iako je postigao najvise poena (cini mi se) Bjelica je mnogo ali mnogo gresio, neke nerezonske stvari koje se ne bi usudio napraviti u NBA. Takodjer, kad vidim da nam bek igra pleja jasno je koliko je sati. Imamo mnogo centara, baziramo igru na njima a polovina ih nije igrala. Cija se igra bazira na centrima ne mogu biti pobednici na kraju, nema sanse. Plej je zakon i tacka. Uvek nas je krasila jaka odbrana koju ovaj put nismo imali a napad bez mnogo kreativnosti. Mnogo smo poleteli nakon pobeda nad kosarkaskim dnom. Argentina zasluzeno ide dalje, srecno protiv Amera.

avatar
BlueBoy84
Tuesday, 10.09.2019
21:50

Naravno najviše u ekipi falio Gagi da svojom odbranom zaključka ove šutere, čak po meni Mačvan je morao biti motivator kao i uvek. Ovako samo Bogdan i Jokić. Ne može bolje. Drago mi je što nije bilo onog što izdaje svetinju, pa makar bio najbolji

avatar
Milos90
Tuesday, 10.09.2019
18:54

Od utakmice sa Italijom se videlo da necemo do titule, iako smo pobedili. Na toj utakmici svaki trener je mogao videti koje su slabosti nase reprezentacije. Koliko su samo puta italijani odvlacili nase igrace i ostavljali nekog od njihovih u odlicnim pozicijama za sut sto na srecu tad italijani nisu znali da iskoriste.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Tuesday, 10.09.2019
17:26

Za mene je ovo prvorazredno iznenadenje makar nakon odgledane tekme kao neutralac mogu ustvrditi da su Argentinci imali srce i maste plus onaj nevjerovatni plej i eto ! A Dordevic je mixao onda kad ne treba Njemu ide na dusu dio poraza

avatar
SL_Komedija
Tuesday, 10.09.2019
16:53

Težak poraz, ali i loše vođenje reprezentacije od strane Saleta. Jeste nas Skola odučio na centarskim na pozicijama, ali dok je imao snage Jokić je tu bio odličan. Milutinov i Bobi su morali više da igraju, kad smo već imali toliko centara. Jeste Bobi brzo napravio 3 faula, ali nijedna lopta nije išla na njega, isto važi i za Milutinova, nije mi jasno da Sale njima nije dao više šansu u napadu. Kada oni igraju , moraju da budu prve opcije u napadu, ne može svaki igrač da pipne loptu, to može sa manjom petorkom. Vidi se da Bjelica nije lider, Jokić takođe, a Bogdan jeste imao dobar šampionat, ali videlo se da ni on ne može to da iznese. Nedović, Kalinić, Teo i Gagi su falili, Lučić jeste borben, ali ni on ni Gudurić nisu mogli ništa da pogode, ispade da je bolji šuter od njih i Simon.

avatar
Badr Hari
Tuesday, 10.09.2019
16:31

Ocigledno je da Argentinci nisu citali nase medije niti gledali nasu TV, pa nisu znali da igraju protiv glavnog favorita za zlatnu medalju, tj. novih Svetski prvaka nakon sto odradimo tih par utakmica na SP. A da su to znali noge bi im se okovale, ruke bi drhtale i lagano bi izgubili utakmicu. Eto kakve nam probleme pravi tudja neinformisanost... :D

avatar
T. Henry
Tuesday, 10.09.2019
16:19

Kad god smo bili favoriti mi smo podbacili

avatar
Axel
Tuesday, 10.09.2019
16:10

dzaba trenirali dizanje pehara

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 10.09.2019
15:49

Srecni djordjevic i danilovic svima koji slave.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Tuesday, 10.09.2019
15:36

Sta su uradili Lucic i Bircevic za kog ne znam zasto je pozvan?Bjelica kao 18 poena,covek je upropastio ko zna koliko sansi i akcija,i za koliko je kriv..Ne moze Bogdan sam da igra,udvajaju ga,ne moze da dise bukvalno,kad se to videlo treba da se promeni igra,ali trener je glavni krivac za ovo,ni jedan igrac.i trener treba da ide.Guduric u Zvezdi imao vise m..a nego sad,Lucic sam promasju ne zna se broj,nema akcije za Jokica,Bobija,za Bogdana da ostane sam ako vidis da ga urnisu odbranom,ne,teraj ga da sutira preko ruke,i to je pogodio sve sto je mogao,ocaj.

avatar
Tuesday, 10.09.2019
15:28

Realno, iz nekog razloga poslednje dve utakmice smo odigrali ocajno. Po dva eventualno tri raspolozena igraca, ostali potpuno podbacili. Bobi za 2 min napravi 3 prekrsaja od kojih 2 u napadu? Guduric suter, porede ga sa Bogdanom, potpisao za NBA a ne sme da sutne i kad sutne to je neka kratka lopta. Iskreno, nismo zasluzili medalju!

avatar
Silent
Tuesday, 10.09.2019
15:26
avatar
Z
Tuesday, 10.09.2019
15:19

Spucala nas je euforija...jbg.
Pre pljuvanja Saleta i vecitog trazenja zrtve, setite se sta je taj covek uradio za nas i kao i grac i kao trener.

avatar
Čeki
Tuesday, 10.09.2019
15:19

Sta je, tu je. Moram reci ocekivao sam makar polufinale i bio bih zadovoljan. A ovako... Nije mi jasno da neki igraci takoreci spavaju celo prvenstvo. Gudura decko ne postoji, Micic je rasejan skroz, nista nije doprineo nasoj igri, bolje da je Nedovic isao umesto njega. I na kraju, jos jedan od razloga poraza je Saletova sujeta. Jednostavno nece da forsira neke druge igraci da im da malo vise sanse (npr. Bobi). Drzi se uporno neke svoje filozofije cak i kad ne ide i eto, nije se opametio od poraza Spanaca. Sve u svemu, Saletova sujeta i mnogo neraspolozenih igraca je nesto sto nas je kostalo prethodne 2 utakmice.

avatar
Nenad Šmigić
Tuesday, 10.09.2019
15:19

Imamo ubedljivo najbolji tim na prvenstvu, ali i ubedljivo najlosijeg selektora, po strucnosti!!!!!!

avatar
Monte_Kristo
Tuesday, 10.09.2019
21:08

Koji crni najbolji tim,dva igraca su nam klase,ostali jedva prosek,Francuzi npr imaju bar 5 klasa da ne pominjem Amere,Australiju,Spaniju...

avatar
Monte_Kristo
Tuesday, 10.09.2019
21:08

Koji crni najbolji tim,dva igraca su nam klase,ostali jedva prosek,Francuzi npr imaju bar 5 klasa da ne pominjem Amere,Australiju,Spaniju...

avatar
barbaroga
Tuesday, 10.09.2019
15:18

Sta reci, lako je pljuvati ... ipak je bolje onda ne reci nista ....osim, da su Argentinci apsolutno zasluzeno prosli... igrali borbeno,brzo, hrabro, motivisano i plus bolje sutirali .... nasi silovali celu utakmicu, samo se bacalo na Jokica ili Bogdan sta uradi na individualni kvalitet, ostali nisu bili ni vodonose a kamoli da su pravili neku razliku na terenu ...

avatar
kappa12345
Tuesday, 10.09.2019
17:32

Jedino Bogdan i Jokic imaju onu stvar da bar preuzmu odgovornost u napadu. Udvajali su i jednog i drugog i kad god bi izbacili pas na otvoren sut niko nije smeo da sutne. Jovic, Micic, Lucic, Gudura pa i ostali nemaju sut jednostavno. Bjelica totalno van forme..

avatar
⭐♦ povratka kralja
Tuesday, 10.09.2019
15:16

Ako ovaj...Ne znam kako da ga nazovem vise, covek koji vodi reprezentaciji i otpusten je u svakom klubu koji je vodio, ne da otkaz, ima mnogo manji obraz nego sto sam mislio. Odlican kosarkas, velika 0 od trenera.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 10.09.2019
17:09

A ko da dodje?

avatar
⭐♦ povratka kralja
Wednesday, 11.09.2019
17:34

Igor Kokoskov, jer ovi stariji (Pesic, Obradovic) ne zele da se bakcu a i realno nema potrebe. Igor je i rekao da je zainteresovan da vodi reprezentaciju kada ode trenutni "selektor".

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 11.09.2019
03:40

Obradovic, Pesis, Ivkovic, Maljkovic, Radonjic.

avatar
BlueBoy84
Tuesday, 10.09.2019
21:39
avatar
Dača
Tuesday, 10.09.2019
18:16

Čestitke, upravo si postao selektor reprezentacije. Pred tobom je veoma lak zadatak: Treba da selektuješ igrače, napraviš strategiju, nacrtaš akciju, skeniraš protivnika, izboriš se sa pritiskom medija i obavezno sa svakog takmičenja da doneseš zlato.

avatar
Mladen
Tuesday, 10.09.2019
15:15

Naj lakse pljuvati sad nisu mogli trudili su se ja sam odma rekao fali Teodosic. Hvala vam za sve a vi sto sad komentarise te svasta nek vas bude sramota na instagramu sramota koliko pljuje te kosarkase nevjerujem.

avatar
Paul Kersey
Tuesday, 10.09.2019
18:01

Najlakše - jedna reč
Komentarišete - takođe
Pljujete - isto
Opismeni se malo.

avatar
djordja
Tuesday, 10.09.2019
15:14

cestita Argentini, na casu kosarke, a mi sa kosarkaskom filozofijom 'Nebojsa Covic' uskoro cemo sanjat ovakve smotre

avatar
Panter
Tuesday, 10.09.2019
15:11

Kao i obično: očekivanja velika, stvarnost sumorna!

avatar
Vladanko
Tuesday, 10.09.2019
15:11

Ko visoko leti nisko pada.

avatar
Dexter10
Tuesday, 10.09.2019
15:10

Kosarkaska reprezentacija deluje kao fudbalska reprezentacija...Par dobrih igraca i dosta onih koji deluju kao da su zalutali tu gde jesu i da ih neko drugi gura...Dve ozbiljnije utakmice i dva poraza...Nista nisu pokazali i zasluzeno se vracaju kuci...

avatar
Stevan Sremac
Tuesday, 10.09.2019
15:10

Sta reci a ne zaplakati. Koji mentalitet, ovo je dokaz da Oni Koji su se nafatirali napolju svoju zemlji dozivljavaju kao igru za rekreaciju, sto vazi fudbaleri.

avatar
Zoran Vukic
Tuesday, 10.09.2019
15:10

skup ceh prjateljskih meceva zaneli se njima dva prva meca izgubili glavu gore bice bolje

avatar
Zoran Pejcic
Tuesday, 10.09.2019
15:09

Bilo bi nam lakse da smo imali selektora.

avatar
Tata Messi
Tuesday, 10.09.2019
15:09

Ja sam ocekivao da su kosarkasi ozbiljniji od fudbalera,kad ono malo sutra.Nije Sale kriv sto Bjelica svaki zicer masi,a trojke gadja ko da su mu ruke vezane

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Tuesday, 10.09.2019
20:26

Lucic sam nekoliko puta ni jednu trojku nije pogodio.

avatar
dusko
Tuesday, 10.09.2019
15:07

Sale, uz dužno poštovanje, ćao,zdravo!!!

avatar
Tuesday, 10.09.2019
15:07

Sujetni Đorđević neka pod hitno podnese ostavku! A Bjelica i Marjanović da se više ne odazivaju na poziv repke! U zadnjoj četvrtini na +2 za nas čovek ide u solo akcije u upropašćena su 3 napada, da bi Argentinci otišli na +6. Marjanović za nepuna 2 minuta na terenu napravi 2 faula u napadu i jednu nesportsku grešku i poklanja Argentini 10 poena! Niko nema muda da šutira trojke! Jbt imaš prazan prostor za šutiranje i ti dodaš loptu nekom drugom. Na foru "Ae majke ti, baci ti, ja ne mogu!" I to bezbroj puta! Odbranu nemamo!!! I da smo pukom srećom prošli, da je Kampacu stao šut za 3, Ameri bi nas razbili sa pola snage!

avatar
Čeki
Tuesday, 10.09.2019
17:31

Sta je Bobi pa mogao da pokaze? Nije ni dobijao sansu, a onda bi igrao pod grcem da ne pogresi jer ga je Sale odmah za svaku sitnicu vadio. Da mu je dao vise sansi, veruj mi, Bobi bi odigrao jako dobro. Isto vazi i za Milutinova. Ali ne, njemu bitnije Raduljica da je igrao sve do danas kad je shvatio da ne moze da Raduljicu koristi uopste za ovakve ekipe.

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 11.09.2019
00:24

Slazem se u potpunosti sa tobom!

avatar
Patriota bre
Tuesday, 10.09.2019
15:06

Ala zakucavate čim je neka udarna vest, strasno, daj rešite taj tehnički problem!

avatar
Чарапан
Tuesday, 10.09.2019
15:05

Da bi bio nadigran, moras prvo da igras. Ja danas nisam video da smo mi nesto igrali. Djordjevica cenim iznad svega ali Obradovic bi ovo jedini mogao da razdrma.

avatar
Paul Kersey
Tuesday, 10.09.2019
15:04

Ahahahahaha! 😂 😂 😂
Miljenici nacije, luzeri skoro kao fudbaleri.

avatar
Čeki
Tuesday, 10.09.2019
17:32

Zaboravljas da nam je covek doneo 3 medalje zaredom.

avatar
Čeki
Wednesday, 11.09.2019
18:24

Vecina tih igraca je igrala i donosila nam medalje. Sta luzeri su sto su u finalima gubili od mnogo jacih protivnika (da protiv one Slovenija koja je jaka bila nam je nedostajalo jedno 6 igraca)? Lepo sam ti rekao, brzo zaboravljas.

avatar
Paul Kersey
Tuesday, 10.09.2019
21:57

Da li razumeš srpski? Vidiš da pišem u množini, i samim tim mislim na igrače. Nije mogao Đorđević da igra umesto njih, iakomislim da nam i tu treba promena.

avatar
Rise up
Tuesday, 10.09.2019
15:02

Ne mogu samo jedan ili dva igraca da daju doprinos u napadu. Sto se tice odbrane ono je sramota. Argentinci se setaju,rade sta hoce.U pojedinim trenucima kao da igraju 7 na 5. Kao da igraju u napadu sa 2 igraca vise. Totalno bez borbe,zara i energije smo bili u odbrani.

avatar
svetski prvaci 1991
Tuesday, 10.09.2019
15:01

Velika sramota. Argentinci su nas ponizili. Ne pamtim da smo ikad imali jaču reprezentaciju nego sada, a ovi su doživeli veliku sramotu. Nisu oni krivi za poraz, već isključivo trener. On veze nema o taktici i nije sposoban ni za običan klub, a kamoli da bude selektor. Đorđević nikada nije zaslužio da bude selektor i on nas je upropastio. Ne može se biti autoritet tako što to neko želi, već isključivo pobedama. On mora odmah da podnese ostavku. On je velika sramota jugoslovenske košarke. Igrač je bio više nego dobar, a trener ne može nikad biti.

avatar
pfc
Tuesday, 10.09.2019
19:55

Jugoslovenske kosarke???

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 10.09.2019
20:30

Sto ovo nisi napisao 2014, 2016, ili 2017.?

avatar
Marco Popovich
Tuesday, 10.09.2019
15:01

Starac Foco Skola pokazao nasim centrima kako se igra. Imamo po imenima najjace centre koji izgleda nisu culi za pozicioniranje pod kosem.
Marjanovic nije ni cudo sto mu u NBA daju max 2 min da igra. Upali smo u njihovo kolo (Spanija i Argentina) umesto oni nasoj igri da se prilogodjaju. Sad sledi bolni remont...

avatar
Marchisio8
Tuesday, 10.09.2019
15:01

Е,сад се већ може говорити о остављању Недовића и Калинића кући и свим одлукама Ђорђевића,а руку на срце,било их је. Многи су писали као да је Србија већ освојила ово,али све се мора на терену показати. Ово је највећи проблем нас Балканаца. Језик. Имамо га више него што треба.

avatar
BlueBoy84
Tuesday, 10.09.2019
21:43

A trebao je srbskog izdajnika da vodi. Za drugog se slažem. Najviše nedostajao gagi sa svojom odbranom

avatar
borisz
Tuesday, 10.09.2019
15:01

Unistili su nas sa trojkama, a Campaco mvp mode ukljucio. I saucesce za Micica i njegovu porodicu.

avatar
United_forever
Tuesday, 10.09.2019
14:59
avatar
Amar Zornic
Tuesday, 10.09.2019
14:59

Jako loseee , povedes 6 visokih igraca a igras ili sa Jokicem ili small ball ... tezak poraz . Svaka cast Gaucosimaa

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 10.09.2019
14:59

Sudije su bile katastrofalne, Bjelica je odigrao toplo - hladno, a u tim hladnim periodima je bilo baš hladno, Micić katastrofa, ne znam zašto nije Raduljica više igrao, jedna ovakva generacija na tako glup način ispada... Navijam za Australiju dalje

avatar
La bestia negra
Tuesday, 10.09.2019
14:58

Djordjevic da podnese ostavku,on je glavni krivac.Cas kosarke im drzi igrac od 39 godina znaci ista koncepcija kao i Spanci i oni opet odigraju kao p...ke

avatar
Čika Marko
Tuesday, 10.09.2019
14:58

Smešna igra naših. Neke igrače ne treba zvati više.