Anzulović locirao problem - Evo zašto je Hrvatska doživela dva poraza

Autor: Beta Beta
sreda 19.09.2018.
19:47
Izvor: Beta

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Dražen Anzulović objasnio je danas u čemu leži uzrok poraza koje su "Vatreni" doživeli u duelima sa Litvanijom i Poljskom.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Dražen Anzulović rekao je danas da je njegova ekipa taktički bila spremna za utakmice protiv Litvanije i Poljske, ali da fizički nije bila spremna da izdrži zahteve tih mečeva.

Hrvatska je sa dva poraza, od Litvanije i Poljske, svoje izglede za plasman na Svetsko prvenstvo 2019. godine svela na minimum.

"Svi smo razočarani kako su se završile te dve utakmice. Nismo to očekivali. Ja ću kao trener preuzeti svu odgovornost koju može preuzeti trener", rekao je Anzulović na konferenciji za novinare, prenosi Hina.

On je dodao da bi menjao "nešto u pripremi i u onome što je prethodilo" tim utakmicama.

"Nakon svih analiza koje sam uradio sa svojim stručnim štabom reći ću vam - mislim da smo promašili u selekciji za dva igrača. Drugo, a to je ključna stvar - fizička pripremljenost ekipe", rekao je Anzulović.

"To je segment koji je bio odlučujući, najvažniji za ono što sledi, a to je taktička priprema. U taktičkoj pripremi u globalu ne bih menjao ništa, možda detalje. Taktički smo bili pripremljeni za sve zahteve. Ono što se događalo na parketu je posledica onoga što sam već rekao", dodao je selektor Hrvatske.

Iako je rekao da bi promenio selekciju za dvojicu igrača, Anzulović nije želeo da navodi njihova imena.

"Nema smisla da idem s imenima. Homogenost je najbitnija. Neću danas govoriti o imenima", rejai he selektor Hrvatske.

Iako se u obe utakmice činilo da se igrači ne vode njegovim upustvima, pogotovo u završnicama, Anzulović ne misli da je to bio igrački bojkot ili odraz taktičke nediscipline.

On se složio i da odnos igrača prema reprezentaciji, kao i međusobni odnosi unutar ekipe nisu bili idealni.

"Pripadnost i odgovornost utiče na puno stvari. Moramo da pokušamo da utičemo na to da postavimo regule onakve kakve proizvode uspeh. Odnos je prioritetan da bi se ostvario uspeh na visokom nivou. Dugo sam već u reprezentaciji i znam koji je put, znam s kojima smo se problemima susretali", rekao je on.

Anzulović nije konkretno odgovorio ni na pitanje na koje će igrače računati u sledećem periodu, odnosno hoće li neki biti otpisani.

"Kvalitet igrača je prezentacija na parketu. Tu nema dileme. Učinak na parketu je jedino merilo. Mi smo već u situaciji da ne možemo da računamo na pet igrača. To će biti prirodna selekcija. Imaćemo igrače koje smo pokušali da testiramo kroz leto, kroz kinesku turneju i kroz U20 reprezentaciju", rekao je Anzulović.

"Niko od vas ne želi uspeh hrvatske košarkaške reprezentacije više od mene. Imate pravo na očekivanja. Očekivanja su normalna, ali realnost je možda drugačija", zaključio je selektor Hrvatske.

Hrvatska će do kraja kvalifikacija dva puta odmeriti snage sa selekcijom Mađarske, odnosno još po jednom sa Litvanijom i Poljskom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke