Antić: "Igraću dok se smejem i uživam"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 28.12.2017.
11:01
Izvor: Sportske.net

Centar Zvezde sumirao je godinu za nama, a izneo je i brojne pohvale na račun saigrača i trenera.

Epa/JuanJo Martin
Epa/JuanJo Martin

Povezane vesti

Pero Antić uživa u Crvenoj zvezdi, gde je došao da verovatno završi karijeru. Pun je hvale za saigrače, trener i organizaciju. Igraće košarku dok se bude smejao.

"Godinu ću pamtiti najviše po povratku u finale Evrolige sa Fenerbahčeom i pobedi, zatim povratku u Zvezdu i lično u porodici. To su najvažnije stvari. Ovo mi je verovatno jedna od najboljih godina u karijeri. Može da se poredi sa onom kad sam bio u Olimpijakosu, ali sam zadovoljan, nadam se da će i sledeća biti dobra", rekao je Antić u svom rezimeu 2017.

Kako ti sada izgleda u Zvezdi posle pet meseci?

"Pa super. Naporno malo, zbog treninga za moje koske, ali mlad je tim, dobro je", odgovara on.

U NBA si navikao na čartere, u Fenerbahčeu takođe na čartere, a sada opet ovakva putovanja?

"Pa nismo svi počeli sa čarterom. Počeli smo od autobusa JSP-a (gradski prevoz u Skoplju), a znam kako je bilo u Zvezdi prošli put. Navikneš se, znaš gde dolaziš, a uz hemiju koju ima ovaj tim, zaboraviš na te stvari", kaže Pero Antić.

U čemu je napredovala Zvezda od prvog puta kad si bio ovde?

"U marketingu i rezultatima. Svlačionca je ista, hemija je ista. Imali smo tada  odličnu hemiju. Zvezda je zvezda. Trenera imamo i sjajne saigrače u timu", kaže on.

Pero Antic

Zna se koja je tvoja uloga u timu.

"Kad sam dolazio, pričao sam sa Duletom (Dušan Alimpijević). Ideja je bila da se pomogne na nekim utakmicama kad treba, da svojim iskustvom pomognem mladima ponekim savetom. Pokušavam da radim sve to i mislim da mi za sada ide dobro", odgovara centar Zvezde.

Da li si i treneru pomoćnik na terenu?

"Nisam pomoćnik na terenu, nisu me platili, haha. Samo igrač. Sve je profesionalno što se dešava, sve po ugovoru",  odgovara Antić kroz smeh.

Ovo ti je verovatno prvi put u karijeri da je trener mlađi od tebe? Razlika je četiri godine.

"Nema to veze, ja sam Balkanac. Koliko god on godina da ima, trener je trener, kad izađeš i čuješ 'trener', on je trener. On je gazda, on je lider tima, slušamo njega i to je to. Čovek ima znanje i samo treba da bude strpljiv, ovo mu je prva godina u Evroligi i ostvario je rezultate koje niko nije očekivao. Čovek zna košarku, radi sve vreme, opsednut je košarkom, svaka mu čast na tome", odgovara u dahu Antić.

Moglo se negde čuti da je i Željko Obradović imao 31 godinu kad je počeo trenersku karijeru, može li Alimpijević sličnim stopama.

"Daj bože. Željko ga izuzetno poštuje, pričali su, imali su sastanke. Treba tu i sreće. Dule ima znanje. Videćemo, treba da se poklope kocke. Željko je Željko, a Dule je Dule, on treba da izgradi svoju karijeru, da uči od njih i polako ih dostigne", kazao je on.

Sezona u Evroligi lepo ide, a tebe dočekuju svuda dobro u tvojim bivšim klubovima.

"Ja samo hoću da se penzionišem, ali nisu mi dali tu mogućnost, samo ispraćaj", kaže on u šali.

"Uvek sam privržen klubovima, uvek dajem sve od sebe. Dajem sve, ako mi je i brat u drugom timu, nema veze, dajem sve od sebe. Posle utakmice se grlimo. Uvek živim za taj tim, dajem sve. Oni poštuju to i nisu zaboravili", odgovorio je ozbiljnije posle toga.

Po dolasku si rekao da ti je ovo verovatno poslednja sezona, jesi li ostao pri tome?

"Da sačekamo. Dok uživam, igraću košarku. Kad krenem da radim...To mi je tata rekao kad sam počinjao: igraj dok se smeješ i uživaš", odgovara Antić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke