Ante Žižić: "Želimo što više pobeda do kraja"

Autor: Beta Beta
četvrtak 04.02.2016.
16:43
Izvor: Beta

Košarkaš Cibone Ante Žižić rekao je danas da njegova ekipa do kraja regularnog dela takmičenja u Jadranskoj ligi želi da upiše što više pobeda.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Košarkaš Cibone Ante Žižić rekao je danas da njegova ekipa do kraja regularnog dela takmičenja u Jadranskoj ligi želi da upiše što više pobeda.

"Prvi cilj smo praktično osigurali, to je bio opstanak u ligi. Što se tiče ostalog, cilj nam je da pobedimo na što više utakmica radi konačnog poretka, a samim tim i skupljanja motivacije i samopuzdanja za domaće prvenstvo", rekao je Žižić za sajt Jadranske lige.

Nakon pobede nad Sutjeskom u poslednjem kolu, Cibona je peta na tabeli regionalnog takmičenja sa skorom 10/12. Ekipa iz Zagreba je tako poslednjeplasiranim ekipama na tabeli "pobegla" na tri pobede razlike.

"Normalno da je atmosfera nakon svake pobede dobra, pogotovo jer nakon jedne pobede skočis na peto mesto u ligi, a poraz te automatski baca u zonu ispadanja", naveo je mladi centar Cibone.

Ante Žižić je u utakmici protiv Sutjeske postigao 19 poena, a zabeležio je i 10 skokova.

"Moj moto je da odigram što bolje mogu, bila to ekstra klasa ili bilo ko drugi, jedino želim da pobedim na svakoj utakmicu i da pokažem da sam najbolji na terenu", rekao je Žižić.

On je naveo da je svestan da je mnogo napredovao u kratkom periodu, s obzirom da je pre dve godine igrao drugu ligu u Hrvatskoj, a da je prošle sezone još bio u juniorima.

"Pošto sam još mlad igrač, mislim da ima još puno prostora za napredak. Za mene je svaka naredna utakmica i naredni trening dodatan temelj i motiv za dalji napredak", kazao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke