Angola za lagani doručak, Srbija na +46!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 31.08.2019.
11:10
Izvor: Sportske.net

Maestralna partija reprezentacije Srbije na samom startu Svetskog prvenstva.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Rapsodija reprezentacije Srbije na samom startu Svetskog prvenstva u Kini. U Fošanu je lagano pala reprezentacija Angole rezultatom 105:59.

Karlos Moraiš i Bogdan Bogdanović su obeležili prvu četvrtinu, rafal je bio i sa jedne i sa druge strane, a srpski košarkaš je postigao čak tri trojke iz isto toliko pokušaja u prvoj deonici.

Angola se držala prvih par minuta sjajnim šutem, ali je bilo samo pitanje trenutka kada će pasti. Da čitava stvar bude još gora po njih, reprezentativci Srbije skoro da nisu mogli da promaše.

U jednom trenutku smo imali 7/8 za tri poena, čak i Jokić koji je šutnuo svega par trojki tokom pripremnog perioda je pogodio dve trojke iz dva pokušaja u prvom poluvremenu.

Gurudić, Simonović, Birčević... Trojke su se ređale jedna za drugom, Srbija je olako stigla do +9 na kraju prve deonice, a kada je šut prestao da služi Afrikance, tada je sve bilo jasno.

Druga četvrtina je pripala Srbiji rezultatom 21:12, pa je i pitanje pobednika bilo rešeno već nakon prvih 20 minuta.

Nikola Milutinov je proigrao u trećoj deonici, a valja napomenuti sjajnu saradnju Nikole Jokića sa svakim od centara koji su članovi naše reprezentacije, Aleksandar Đorđević je imao priliku i da dodatno uigrava različite petorke.

I to je donelo novi rast prednosti koja je pred kraj treće deonice bila oko 30, a raduje nas i povratak Vladimira Lučića koji je uspeo da nakupi sedam poena do početka poslednje četvrtine.

Poslednja je počela u briljantnosti Bobana Marjanovića, zanimljivo da smo deonicu počeli serijom od 10:0, a onda su Bogdanović i Jokić stupili na scenu sa nekoliko fantastičnih poteza.

Prednost je dalje rasla,  stigli smo i do stotke poenima Jokića sa linije za slobodna bacanja, na kraju nismo dostigli +50.

gdan je imao 24 poena, Jokić i Milutinov po 14, a Bobi 12 poena i 10 skokova. Izdvajamo sjajnih 9 asistencije Stefana Jovića.

Zanimljivo da smo na kraju imali čak 32 asistencije.

Kod Angole Moraiš najbolji sa 15 poena, pratio ga je Paulo sa 10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke