Anđušić uz crno-bele, ovo je njegova prognoza

Autor: Beta Beta
subota 30.03.2019.
12:53
Izvor: Beta

Jasno je za koga navija nekadašnji košarkaš Partizana.

aba-liga.com/kkpartizan.rs
aba-liga.com/kkpartizan.rs

Povezane vesti

Košarkaš Igokee Danilo Anđušić rekao je danas da se nada da Partizan može do treće, odlučujuće utakmice protiv Crvene zvezde u polufinalu plej-ofa ABA lige.

"Nadam se da Partizan može da stigne do pobede večeras u revanšu, uz pomoć svojih navijača koji će sigurno ispuniti dvoranu i tako dodju do treće utakmice", rekao je Anđušić.

Košarkaši Partizana dočekuju večeras od 19.00 Crvenu zvezdu u drugoj polufinalnoj utakmici plej-ofa ABA lige. Crveno-beli vode u seriji, posle pobede od 106:101 prošle subote posle produžetka.

"U prvoj su bili blizu pobede, imali dvocifrenu razliku, ali na kraju nisu uspeli da trijumfuju. Za razliku od prvog meča, Zvezda će u revanšu igrati dosta rasterećenije, tako da očekujem jednu dobru i neizvesnu utakmicu. Nadam se majstorici, pa ko bude bolji neka pobedi", rekao je Anđušić.

Drugi polufinalni par čine Cedevita i Budućnost, a posle prvog meča prednost je na strani zagrebačkog kluba.

"Moj favorit pre početka sezone bio je klub iz Podgorice. Imaju odlične igrače koji mogu da nastupaju u bilo kojoj ekipi u Evropi. Cedevita igra sjajno poslednja dva meseca, imaju dva stranca, koji igraju na neverovatnom nivou, i zna se ko šta radi u ekipi. To je jako bitno, imaju dobru hemiju, možda i naprave neko iznenadjenje. Ulog je veliki, to je Evroliga, i mislim da će Budućnost maksimalno spremno dočekati revanš", rekao Anđušić, bivši košarkaš Partizana.

Andjušić je kazao da je ABA liga jedna od najboljih u Evropi, odmah posle španske, turske i VTB lige, kao i idealna za mlade igrače kojima je to odlična odskočna daska za nastavak karijere.

Govoreći o Igokei, koja je izborila opstanak u ABA ligi, Anđušić je naveo da ne može da bude nezadovoljan jer je cilj ispunjen.

"Na početku sezone očekivalo se da se borimo za neko od prvih šest mesta. Roster koji smo imali nam je davao nadu da se nadjemo u gornjem delu tabele, ali dosta pehova nas je pratilo tokom sezone. Bilo je tu povreda, promene trenera, igrača, i to je sigurno uticalo na rezultate u ABA ligi", rekao je on.

"Doživeli smo poraze koje nismo smeli sebi da dozvolimo, a da smo tu ostvarili pobede, možda bismo se borili i za plej-of. S druge strane, nismo imali sreće u nekim utakmicama koje smo imali dobijene, isto tako protiv Zvezde i Cedevite imali smo šut za trijumf, ali sve je to sport"
, dodao je Anđušić.

Anđušić je, na kraju, naveo da je zadovoljan svojim učinkom ove sezone, ali, kako je dodao, "uvek može bolje".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke