Analiza Vlada Đurovića - Kad bi Zvezda imala Ljulja, ili De Koloa...

Autor: Darko Mitrović
subota 28.09.2019.
20:32
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Iskusni srpski stručnjak prokomentarisao je senzacionalni poraz aktuelnog šampiona na startu nove sezone.

BETAPHOTO/ABA liga/Cibona/Zeljko Baksaj/MO
BETAPHOTO/ABA liga/Cibona/Zeljko Baksaj/MO

Povezane vesti

Komentari i analize Vlada Đurovića retko koga ostavljaju ravnodušnim. Tako je pogotovo bilo tokom nedavnog Svetskog prvenstva u Kini, kada je na vreme ukazivao na slabosti u igri ''Orlova'', u jeku najveće euforije u ovdašnjoj košarkaškoj javnosti.

Posle svega što se dogodilo u Kini, mnogi su naknadno isticali kako je Vlade bio u pravu...

I klupska košarkaška sezona počela je velikim iznenađenjem, porazom Crvene zvezde od Primorske u četvrtfinalu ABA Superkupa, posle čega se Đurović ponovo oglasio u razgovoru koji prenosi ''Kurir''.

On ne sumnja u kvalitet ekipe Crvene zvezde i smatra da je ovaj kiks možda i došao u pravo vreme.

''Verovatno su lagano ušli u utakmicu. Ne mislim da će ovaj poraz nešto posebno uticati na Zvezdu, bolje da im se ovo sada desilo nego kasnije. Dobili su lagano sve mečeve u pripremnom periodu, imaju odličan roster, tim moćno deluje, ali kao što sam rekao, bolje da im se ovo sada desilo nego kad budu ušli u takmičarski ritam.

Jeste iznenađenje, ali istovremeno i poruka za Tomića da pojača intenzitet treninga, da bude stroži, jer igrači kad stalno dobijaju, oni se opuste, a najbolji primer vam je bila naša reprezentacija na SP. Misliš da si nepobediv i nesavladiv. I sam Tomić je rekao da je loš bio pristup, ali da ništa nije tragično'', objašnjava Đurović.

Naravno, ništa nije idealno, pa je Đurović istakao i šta Zvezdi nedostaje u aktuelnom igračkom kadru, odnosno kakav tipigrača.

''Zvezda ima izuzetno moćan tim, bez obzira na to što su imali kiks protiv Primorske. Popunjeni su na svim pozicijama, po nekoliko igrača na svim pozicijama.

Meni oni moćno izgledaju, ali čini mi se da im fali igrač kao što su Ljulj ili De Kolo, da budu vođe ovog tima'', zaključio je Đurović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Momcilo Stojanovic
Sunday, 29.09.2019
10:17

Ništa novo od ovog bivšeg trenera.Uvek načne neku priču ,pa je uvije u oblandu i na kraju poentira "moglo bi da bidne,ali ne mora da znači".Moje lično mišljenje je da Zvezdi nedostaje Stefon Kari,Lebron Džejms,Durent... , činjenica je da Zvezda ima odličan tim i širok roster i da će to u našim okvirima biti dovoljno. Što se Evrolige tiče, mislim da će biti tu negde oko crte za eliminacione utakmice. Komentarisati igre reprezentacije na SP je sa njegove stručne strane bilo alibi priča.Protiv Španije i Argentine su nam zbog povreda nedostajali Teodosić i Milosavljević i tu su ,što bi rekao Đurović Kampaco i Ljulj sa ostalima odneli prevagu.

avatar
petar000
Sunday, 29.09.2019
00:31

Eh, pa kad bi bilo koji tim imao tu dvojicu to ne bi bio isti tim. Nikakvu mudrost nije rekao.

avatar
Bugiber
Saturday, 28.09.2019
22:48

Treba in drugi DNK.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Sunday, 29.09.2019
07:53

Не треба, јер би онда били неко други (далеко било).

avatar
Silent
Sunday, 29.09.2019
09:58