Ana Dabović, potpuno iskreno: ''Tu sam 'zeznula' stvar, to je mnogo promenilo tok igre''

Autor: Beta Beta
nedelja 07.07.2019.
00:10
Izvor: Beta

Naše reprezentativke samokritične posle poraza od Španije.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Srpske košarkašice Jelena Bruks i Ana Dabović složne su u oceni da je večerašnji polufinalni meč Evropskog prvenstva protiv Španije odlučila za nijansu veća požrtvovanost rivala.

"Moram da se izvinim, jer verujem da svaka devojka koja je večeras izašla s terena dala sve od sebe, pogotovo u drugih 20 minuta. Španija zna da igra protiv nas, pokazuje godinama. Možda nam je falilo iskustva, ali mislim da je veća želja od naše odlučila pobednika", rekla je kapiten reprezentacije Bruks.

Srbija je večeras u polufinalu Evropskog prvenstva u Beogradskoj areni izgubila od Španije sa 66:71.

"Ostaje žal, jer opet nismo uspeli protiv Španije, a to traje godinama... Verovala sam da je ovo sada prilika da se se ispravi, ali nismo ispoštovali dogovor, pogotovo u prvih prvih 20 minuta.

Protiv Španije mora da se igra svih 40, čak i onih 25 minuta zagrevanja, i glava mora da bude u jednom pravcu. Žao mi je što pored divne publike nismo uspeli da uradimo ono što smo želeli, ne zato što se igra ovde, nego zato što je to Španija", rekla je Bruks.

Ona je rekla da je sada najbitnije da se ekipa izdigne i u sutrašnjem meču za treće mesto protiv Velike Britanije pruži maksimum.Gotovo identičnog stava bila je i Ana Dabović, koja je takodje istakla "veću želju" Španjolki.

"Ušle su bolje u utakmicu i pokazale su možda danas da su želele više od nas. Naša energija nije bila kao i obično, nija nas krasila. Nismo pokazali ono što znamo iako je želja bila tu", rekla je Dabovićeva.

On je kazala da će se ekipa truditi da iz današnjeg meča što više nauči.

Dabovićeva je u završnici meča pri nerešenom ishodu napravila nesportsku ličnu grešku, a novinare je zanimalo šta se tačno dogodilo.

"Napravila sam faul, ona (Astu Ndoru) je mene potom udarila, onda sam joj ja vratila. Sudije su svirale nesportsku. Tu sam 'zeznula' stvar. To je mnogo promenilo tok igre", rekla je Dabovićeva.

Na pitanje novinara o suđenju, Dabović je ocenila da su Španjolke od starta nametnule kriterijum kod sudija, odnosno da Srbija nije odgovorila čvrstom igrom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mani2
Sunday, 07.07.2019
10:11

To objasni tvojim koleginicama koje su se trudile a ti si upropastila sve.Nego sestru starletu pod ruku pa u parove ili farmu.

avatar
bagra
Sunday, 07.07.2019
10:10

Ma borile se kao lavice, svaka cast .

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 07.07.2019
09:24

Ne bismo mi vrlo verovatno ni 2015. osvojili da su one usle u finale, ipak su bolje od nasih devojaka makar i samo za nijansu.

avatar
DRUG OSTOJA
Sunday, 07.07.2019
06:24

Kako je šljapila po dupetu!