Ana Dabović na okupljanju reprezentacije: ''Nedostaju mi neke osobe, posebno sestra''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 08.05.2017.
23:52
Izvor: Beta

Košarkašice Srbije, evropske šampionke, okupile su se danas u Beogradu na početku priprema za kontinentalni šampionat u Češkoj, a selektor Stevan Karadžić i igračice istakle su da imaju visoke ambicije na predstojećem prvenstvu.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV

Povezane vesti

Reprezentacija je odmah po okupljanju otputovala na Zlatibor. Na okupljanju nije bilo Nevene Jovanović, koja još igra prvenstvo u Francuskoj, kao ni Jelene Milovanović, koja je pre nekoliko dana iz Španije otputovala u svoj Kragujevac, odakle će pravo otići na Zlatibor.

"Razgovarao sam ranije sa skoro svim igračicama da se ne bismo sada upoznavali. Predočio sam im plan i program priprema. Ekipa je u sličnom sastavu u kome je bila do sada. Ima novih igračica, a nov je i trener. Već od sutra počinjemo da postavljamo neke stvari iz igre, pošto nemamo mnogo vremena do početka Evropskog prvenstva. Nemamo problema sa povredama, osim Sonje Petrović, koja će u prvo vreme trenirati po posebnom programu, a onda će se priključiti pripremama", rekao je Karadžić novinarima.

Reprezentacija će na Zlatiboru boraviti 12 dana i tamo odigrati dve utakmice zatvorenog tipa, posle čega se vraća u Beograd, gde će raditi do 29. maja. Tada tim putuje na turnir u Češku, a onda se vraća u Beograd, gde će odigrati tri prijateljske utakmice sa selekcijom Japana. Evropsko prvenstvo počinje 16. juna.

"Ciljeve još ne znamo, ali to su borba za medalje i najviši plasman, jer to ova ekipa sigurno zaslužuje. Mnogo toga će zavisiti od toga u kakvom sastavu će doći ostale ekipe. Ono što sam posebno rekao svima jeste da će svi hteti da pobede prvaka Evrope. Svi protivnici će u utakmice ulaziti sa posebnom motivacijom, tako da ćemo do kraja takmičenja morati da dajemo sve od sebe", rekao je Karadžić.

Selektor je kazao i da Danijel Pejdž zbog povrede neće moći da učestvuje na šampionatu, kao i da mu je mnogo žao zbog toga.

Ana Dabović je rekla da svaku reprezentativnu akciju doživljava emotivno.

"Sada sam uzbudjena. Nedostaju mi pojedine osobe, posebno sestra, ali trudiću se. Vidim od početka da su devojke raspoložene. Trudićemo se da pripreme prodju najbolje moguće, što znači bez povreda. Daćemo sve od sebe da se uigramo i stvorimo atmosferu koja nas je krasila sve ove godine. Potrebno mi je vreme da novog trenera upoznam kao osobu i kao trenera. Čula sam sve dobro o njemu. Posetio me u Moskvi, razgovarali smo. Ako pripreme i šampionat prodju kao prvi razgovor, biće dobro", rekla je Dabovićeva.

Sonja Petrović je takodje bila raspoložena.

"Volimo da se družimo, uvek je dobra atmosfera, svi se dobro osećamo kad smo zajedno. Vidi se da smo sve nasmejane, da je dobra energija. To što smo sve tu osim Nece govori koliko smo bile spremne i koliko smo željno čekale ovo. Ja imam još nedelju dana mirovanja i onda možemo da krenemo da me vraćmo u trening. Mislim da je bitno što sam sa ekipom od početka, da mogu da pratim nove sisteme koje trener uvodi, tako da mislim da je bitno da budem tu od početka, iako je Beograd bio bolja opcija za oporavak", rekla je ona.

Sonja Petrović je kazala da ekipa uvek ima visoke ambicije.

"Ja mislim da uvek imamo visoke ambicije. Kao Srbi, takav smo narod i nekada mislimo da možemo da postignemo i iznad naših očekivanja. Uspeh bi bio da udjemo u pet i da idemo na Svetsko prvenstvo, da ne govorimo sad baš o odbrani medalje", kazala je ona.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i potpredsednica Ana Joković došli su na okupljanje da isprate igračice na početku priprema.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke