Amerikanci značajno oslabljeni protiv Srbije?!

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.09.2019.
21:32
Izvor: Sportske.net

Izgleda da će posao našem timu biti donekle olakšan sutra u borbi za plasman od 5. do 8. mesta.

EPA-EFE/ADAM S DAVIS
EPA-EFE/ADAM S DAVIS

Povezane vesti

Dan pošto je reprezentacija Srbije iznenađujuće eliminisana u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, porazom od Argentine (87:97), isto se dogodilo i Amerikancima danas protiv reprezentacije Francuske (79:89).

Mnogi od nas su duel Srbije i SAD želeli u finalu Svetskog prvenstva, a posle pomenutih ishoda dobićemo priliku da taj meč gledamo već sutra od 13 časova, na početku borbe za plasman od 5. do 8. mesta.

Očekivanja našeg selektora Aleksandra Đorđevića pred meč sa Amerikancima možete pogledati OVDE,  a njegov kolega na suprotnoj strani, slavni Greg Popovič, susreo se posle meča sa Francuzima i sa novim kadrovskim problemom.

Prema večerašnjim informacijama američkih novinara, bek Boston Seltiksa Markus Smart neće biti na raspolaganju selektoru za preostale dve utakmice zbog problema sa lakšom povredom. Amerikanci ne žele da rizikuju pogoršanje te povrede sada kada su izgubili šanse za osvajanje medalje.

Smart je danas protiv Francuza bio drugi najefikasniji u selekciji SAD, sa 11 postignutih poena, a od početka aktzelnog šampionata ima prosečni učinak od 6.4 poena, 1.4 skoka i 1.2 asistencije. Prosečno je na terenu provodio 17.8 minuta.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke