Amerikanci u čudu zbog srpske reakcije: "Nismo valjda toliko loši"

Autor: Vladimir Stojanović
petak 13.09.2019.
08:40
Izvor: Sportske.net

Srbija je savladala Amerikance u borbi za peto mesto, a kritika u tamošnjim medijima usmerena je na Grega Popovića.

Ng Han Guan
Ng Han Guan

Povezane vesti

U izveštajima sa meča primetna je doza neverice na reakciju Srbije, tačnije naših igrača posle pobede.

Jasno, francuski trijumf je mnogo važniji, pa su i razumljive suze igrača, međutim, Srbija nije pokazala nikakvu emociju.

"Ide u istoriju, ali to je samo obična utakmica", rekao je američkim medijima Bogdan Bogdanović koji je rasturio još uvek aktuelnog šampiona.

"Izgleda da su porazi Amerike u košarci očekivani, da li smo baš toliko loši", pitaju se komentatori.

Američka javnost smatra da se previše traže opravdanja, pogotovo kada su izostanci u pitanju.

"Nekako se olako uzima činjenica da su svi osim Plamlija starteri u svojim ekipama, da kada izračunate plate, ovde je skup igrača koji zarađuju 256 miliona", piše ESPN.

Oni smatraju da Greg Popović ne bi trebalo da bude pošteđen kritika.

"Trenerova odgovornost je najveća, radio je sa onim što ima na raspolaganju, ali on je birao roster. Bilo je drugih igrača, boljih šutera, zonu bi rešio neki srednjoškolski tim, naša reprezentacija nije. Zaljubljeni smo u atlete, one koji zakucavaju, ali bilo je šutera koji bi prihvatili poziv. Popović ne može da bude nedodirljiv nakon ovoga, Amerika ima najbolje igrače na šampionatu. Bio je potpuno nepripremljen za ove situacije, sve što je radio je bilo da koristi sve nižu i nižu petorku", komentariše "NBC".

Sigurno je da će tim za igre u Tokiju biti neuporedivo jači, da će se odazvati sve zvezde kako bi zadržali dominaciju na najvažnijem takmičenju.

Svejedno, u SAD dominira mišljenje da je ovaj tim mogao mnogo više i da je najgori plasman u istoriji bruka koja ne može da se svede na izostanak glavnih igrača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BloodY RippeR
Friday, 13.09.2019
10:48

Pa sta su ocekivali da Bogdan izjavi. Bila bi drugacija izjava da je utakmica vece vaznosti,tipa za finale ili samo finale ovako verujem da ni njemu nije bio toliko bitan trijumf. Iskreno podbacili su svi igraci sem Bogdana i donekle Milutinova i Bjelice pa i Lucica na ovom sampionatu i to je jedini razlog zasto nas necemo gledati u polufinalu i finalu. Definitivno neki su zreli za penziju tipa Simonovic a neki i nezasluzuju dres reprezentacije makar u ovom momentu (da ih neimenujem). Svaki dalji komentar kritikaje trenutno suvisan jer verujem i da je njimasamima tesko u svojimglavama a ako nike jednostavno vise netrebaju ni da se odazivaju svetom dresu.

avatar
koma73
Friday, 13.09.2019
20:20

Bjelica ti odigrao dobro? :))) Pa on je uz Simona bio ubedlivo naš najgori igrač.

avatar
Grb partizana 1997?
Friday, 13.09.2019
09:49

Klasicna mamilica za jos vise novca. Zar njemu nisu rekli da se u partizan igra zbog ljubavi a ne za novac?