Amerikanci priznaju, Srbija igra najbolju košarku, ali ovo su njihovi aduti!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 06.09.2019.
09:12
Izvor: Sportske.net

Vodeći sportski list u Americi, analizirao borbu za titulu koja se nazire, gde je ovaj američki tim u prednosti nad Srbijom?

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Vodeći američki sportski nedeljnik "Sports Ilustejtid" je objavio članak Džeremija Vua u kome se trezveno analizira viđeno na Mundijalu.

"To da je Srbija dobra to smo znali pre turnira, kao i da je pretnja našem timu. Ali, i pored toga što se Amerika probudila protiv Japana i ne može da igra sa Srbima do završnice, čini se da nismo prvi favoriti za zlato".


"Nemojte da propustite da pogledate Srbiju, osim što su neporaženi, što je očekivano, postižu najviše koševa na prvenstvu i imaju apsurdnih 53% šuta za tri poena. Jasno vam je gde se ovo završava", piše Vu.

"Srbija jeste izgubila finale od Amerikanaca 2014. ali tada nisu imali Jokića. Ovo je prvi put da mi nemamo najboljeg igrača na turniru, to je Jokić. Neko će reći da je Janis bolji, ali Grčka nije na nivou Srbije".

"Srbija igra brzo, sjajno kontrolišu igru, ne boje se da im Jokić organizuje napada, da šutnu odmah na startu, do sada je to najbolja košarka na turniru".


"Svakako da imamo šanse, i dalje imamo najdužu klupu, atletski smo najjači tim na prvenstvu, ali poenta je da Srbija igra najbolju košarku na svetu. Oni su više nego pretnja Americi za zlato, nikada razlika nije bila ovako mala. I treba ih zbog toga ceniti, a jedino je dobro što smo videli koliko su jaki na početku prvenstva, pa je to možda za Popovićev tim prilika za rano buđenje", zaključio je američki novinar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Friday, 06.09.2019
10:44

Jako korektna i iskrena izjava. Svakako, najpre bi da njih izbegnemo zbog cinjenica, atletskih sposobnosti. Tu bi dodao I Litvance koji znaju da igraju protiv nas, u kakvom god sastavu bili.

avatar
Sale1389
Friday, 06.09.2019
10:01

Ovo ne valja. Previse prebacuju na Srbiju da je favorit. To samo moze biti kontra efekat,unjeti dodatni strah i nervozu. Narod previse ocekuje, vecina misli da je zlato oko vrata. Djordjevic treba da ih drzi na zemlji i da ne dozvoli da polete. Klasicno od Amerikanaca, mucki i podlo,kao i u svemu. Naprijed i utakmicu po utakmicu do finala.

avatar
Bato C.
Friday, 06.09.2019
10:35

Nasi su toliko iskusni da sdam siguran da se ne zanose se kao navijaci. A veliko je pitanje i da li uopste citaju novine-sportske portale!?

avatar
Nerealno realan
Friday, 06.09.2019
17:55
avatar
Patriota bre
Friday, 06.09.2019
09:39

Objektivno i sa puno respekta, konačno nas gledaju kao favorite..