Amerikanci pokvarili spektakularan transfer u Partizan, ali nije mu žao!

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.04.2019.
09:24
Izvor: Sportske.net, nezavisne.com

Danas bi sigurno bio još jedan od idola ''grobara'' i Partizanova legenda, ali ukazala mu se mnogo primamljivija prilika koju nije mogao da propusti.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Legendarni ruski košarkaš Andrej Kirilenko, koji je svoju karijeru završio pre četiri godine u dresu moskovskog CSKA, još jednom se osvrnuo na vreme kada je maltene, jednom nogom bio u Partizanu.

On je, između ostalog, i na tu temu govorio u intervjuu za ''Nezavisne''. Bio je kao dvadesetogodišnjak na raskrsnici - Evropa, ili Amerika, Partizan ili Juta.

''Nije mi žao što nisam igrao za Partizan jer sam otišao u Jutu. Postojala je šansa da, ako ne budem igrao za Jutu, ostanem u Evopi i u tom slučaju bih igrao za Partizan.

Verovatno bi me srpski navijači godinama gledali u Evroligi i prvenstvu Srbije, ali bilo je šta je bilo. Moja karijera je otišla drugim putem.

Bez obzira na to, volim srpske navijače. Tokom godina sam igrao mnogo utakmica protiv srpskih ekipa i reprezentracije Srbije. Veoma poštujem njihove navijače, koji su fantastični'', istakao je Kirilenko.

Te, 2001. godine je stigao u Jutu i tamo ostao čitavih deset godina. Potom se vratio u CSKA, gde je kao tinejdžer i stekao afirmaciju, ali posle samo jedne sezone, opet se preselio u Ameriku, gde je potom nosio dres Minesote i Bruklina.

Kako rekosmo, karijeru je završio 2015. u svom CSKA.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 03.04.2019
18:01

Pored svih velikih ,mnogih i najvećih imena Evrope koja su igrala u Partizanu ostaje žal za Bodirogom.AK 47 I Sergejem Belovim koji su trebali da zaigraju u instituciju.To je vreme kad se igrala prava košarka a ne rukomet na šljaci.