Amerikanci iskreno o sebi, ali i Srbiji...

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 12.09.2019.
09:00
Izvor: Sportske.net

Razočaranje je veliko, ali čini se da je reprezentacija u drugom planu i da su oni sagledali sopstvene limite. Nemaju mnogo puno lepih reči ni za Srbiju...

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Povezane vesti

Amerikanci ne pridaju veliki značaj duelu sa Srbijom, to se može i zaključiti iz medija koje nije preterano šokirao poraz od Francuske mada je iznenađenje.

Mediji komentarišu da je on posledica ekipe koja u svojim redovima nema mnogo iskustva, ali i nije uigrana, malo je bilo vremena.

"Naleteli su na timove koji se dobro poznaju, igraju niz godina zajedno i to je, kada nemate individualni kvalitet da presudi najveći problem".

Neki portali analiziraju današnji meč, tvrde da Srbija ima bolji napad, iako to nije pokazala, mada procenti idu u prilog našoj reprezentaciji.

Analize američkog neuspeha se svode na loš šut, ovo je jasno najlošiji tim Amerike na velikim takmičenjima, ako izuzmemo onaj kada NBA igrači nisu nastupali. osim šuta, problem je i igra u reketu, i tu su pali procenti u odnosu na velika takmičenja.

Mediji takođe smatraju da je sada motiv slab, treba pobediti dve utakmice za što bolji plasman, ali tim je razočaran i biće teško podići moral ekipe.

U svakom slučaju, za nas protiv Amerikanaca nikada nije samo za prestiž, možda je motivacija Srbije ono što može da odluči...

Rival malo priča o predstojećem meču, pretpostavlja se da će Popović probati da pruži šansu igračima koji su imali manju minutažu, Donovan Mičel je upozorio na srpske igrače u NBA, ispalio par fraza o tome da moraju da budu spremni i da ne smeju da se predaju ma koliko poraz bio bolan.

Na kraju i ocena pojedinih medija da je Srbija doživljavana kao najveći rival, da ima Jokića koji je svakako prva zvezda šampionata, ali i da je on igrao ispod mogućnosti, baš kao i Janis Adetokumbo.

Što se tiče američkog tima, ima kritika na račun Popovića, pominju se neki igrači koje nije zvao, koji znaju kako se pobeđuje jer igraju role u elitnim timovima, ali i konstatacija da ovaj tim Amerike ne bi imao nikakve šanse za plej of u NBA ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
partizan1
Thursday, 12.09.2019
12:15

...nema MNOGO PUNO lepih reci... Sta je pisac hteo reci?

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 12.09.2019
09:07

Pobjeda nad Amerikancima bi mogla ipak da bude nesto po cemu ce se bar malo pamtiti ovo SP, tako da motiva ne smije nedostajati.