Amerikanci brane Bobija - Najproduktivniji je igrač NBA lige, a "greje klupu"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 05.01.2018.
12:59
Izvor: Sportske.net

Zanimljive podatke su objavili američki mediji.

Beta/AP Photo/Lynne Sladky
Beta/AP Photo/Lynne Sladky

Povezane vesti

Kada pogledate statistiku Bobana Marjanovića videćete neverovatne brojke. Postoje segmenti ove igre u kojima je srpski centar efikasniji od, recimo, Šekila O'Nila.

Čak i onaj PER indeks, koji se gleda kao najrelevantniji u rangiranju košarkaša, je na strani Bobana Marjanovića, bolji je od pojedinih velikih zvezda ove lige.

Znate šta još kaže statistika?

Da je ubedljivo najbolji u NBA ligi kada se gleda broj poena po kontaktu sa loptom od kada se koristi ovaj statistički podatak, a to je u poslednjih pet sezona. Naravno, ima još, najbolji je u NBA ligi kada gledamo igrače od 1974. godine, radi se o postignutim poenima po pokušaju šuta, Bobi je ispred Dantlija, Barklija, Hardena i O'Nila.

Statistika kaže da ćete teško naći produktivnijeg košarkaša u istoriji NBA lige, ali je i statistika nešto što ume da zavara, pa je to možda razlog zašto treneri u NBA ligi Bobana Marjanovića često ostavljaju na klupi za rezerve.

"Siguran sam da će napredovati i biti koristan protiv mnogo jačih. On je radio jako u prethodnom periodu", napomenuo je Van Gandi, trener Detroita, koji daje šansu Bobanu Marjanoviću samo kada neko od prva dva centra nije u konkurenciji za sastav.

U tekstu koji je na sajtu "fivethirtyeight.com" se hvali Boban Marjanović, postavlja se pitanje kako je to moguće da jedan od najproduktivnijih košarkaša ikada sedi na klupi i tek je treći izbor u ekipi koja će teško do plej-of mesta ove sezone.

Možemo napomenuti još i da je Van Gandi rekao pred početak ove sezone da će Bobi dobiti daleko veću šansu, ali se to još uvek nije desilo jer je naš reprezentativac tek prošao 100 minuta u dresu Detroita ove sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 05.01.2018
14:13

Mogao je i Bogdan da pogodi prvi sut za 3,vise ne sutne i u nekoj statistici postane najprecizniji suter ikada,ali to je smesno. Bobi je sigurno korisniji od nekih centara i tipa u Finiksu bi imao sansu vise da pokaze,ali on najbolji nikako nije ni na jedan nacin.

avatar
Nemanja Vidiiic NO.1
Friday, 05.01.2018
14:09

Bas nema srece sa izborom ekipe,bolje da je i u neku slabiju otisao samo da igra vise,garantujem da je bolji tamo od vecine onih amerikanaca