Amerikanac sa ogromnim evropskim iskustvom na pragu Zvezde?

Autor: Nikola Miloradović
petak 28.07.2017.
14:52
Izvor: Sportske.net

Kako je Crvenoj zvezdi mts omogućeno da registruje nove igrače, počelo je sa spekulacijama o potencijalnim pojačanjima srpskog šampiona.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Crvena zvezda mts je ovog leta već doživela velike promene.

Dejan Radonjić je napustio klupu srpskog šampiona nakon sezone u kojoj je sa "crveno-belima" osvojio tri trofeja (ABA liga, Kup Radivoja Koraća i Superliga Srbije).

Njega je nasledio mladi stručnjak Dušan Alimpijević, koji je u završnici minule sezone predvodio FMP Železnik, a sa "Panterima" je u polufinalu Superlige izbacio Partizan.

Roster je znatno oslabljen, kako su redom odlazili Čarsl Dženkins (Himki), Marko Simonović (Zenit), Luka Mitrović (Bamberg), Marko Gudurić (Fenerbahče), Stefan Jović (Bajern), Ognjen Kuzmić (Real Madrid) kao i Amerikanci Nejt Volter i Dion Tompson, koji još uvek nemaju angažman.

Ugovor sa klubom je produžio reprezentativac Srbije Branko Lazić, a u redove tima je stigao i trojac FMP Dejan Davidovac, Aleksa Radanov i Stefan Lazarević.

Očekuje se da će u klubu ostati i iskusni Milko Bjelica, a ovako izgleda trenutni roster srpskog šampiona.

PG: Aleksa Radanov, Petar Rakićević
SG: Branko Lazić, Stefan Lazarević
SF: Nemanja Dangubić, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Ranko Simović
PF: Milko Bjelica, Boriša Simanić
C: /


Klub sa "Malog Kalemegdana" bi mogao da pojača i srpski internacionalac koji je svojevremeno povezivan sa prelaskom u redove Partizana, a više o tome u nastavku.



Kako prenose "Večernje Novosti", u redove tima Dušana Alimpijevića mogao bi da stigne i američki košarkaš sa velikim evropskim iskustvom.

U pitanju je 32-godišnji bek šuter Rajan Tulson.

Ryan Toolson Rajan Tulson

Ovaj američki košarkaš profesionalnu karijeru počeo je u Pinar Karšijaki 2009. godine, a pored turskog sastava nastupao je i za Beneton, Sutor Montegranaro, Alijagu Petkim, Gran Kanariju, Unikahu, a minule dve sezone nosio je dres Zenita iz Sankt Petersburga.

Sjajni strelac je prošle sezone u dresu Zenita u Evropkupu odigrao 14 utakmica, u proseku je beležio čak 18,9 poena po utakmici, uz odlične procente šuta za tri poen (42,6%) sa linije penala (93,1%).

Bio je jedan od najistaknutijih igrača u redovima ekipe Vasilija Karaševa, a navodno je u poodmaklim pregovorima sa srpskim šampionom.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 28.07.2017
23:10

PG, SG, SF, PF - какве су вам ово глупости? Чему служе ове скраћенице? Да нам покажу како изгледа школски пример малограђанства? :) Пребаците цео сајт на енглески или пиште на српском, овако је баш сељачки... :)

avatar
mm20
Friday, 28.07.2017
21:24

Bolje neke mladje strance, nama se zasniva igra na agresivnoj odbrani,ja bi pre neke sa koledza doveo,em mladji,em ce da grizu, em su jeftiniji.

avatar
The Truth
Friday, 28.07.2017
15:36

Zvezdi treba dva pojacanja na poziciji crnca ili nista od TOP 8😂.

avatar
Branislav
Friday, 28.07.2017
15:19

Sad krecu pojacanja....

avatar
Markо Đorđević
Friday, 28.07.2017
15:05

Odlican, pure scorer. To nam treba. Laza ce ga krpiti u odbrani.

avatar
Bari 1991
Friday, 28.07.2017
15:03

Radicevic I Tulson dobra pojacanja

avatar
Sad il\' nikad!
Friday, 28.07.2017
15:00

Meni samo nije jasno zasto vi uporno gurate Bjelicu na PF? Koliko je on minuta prosle sezone proveo na cetvorci? Cak i kada je Tomson dosao on je nastavio da igra centra.

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 28.07.2017
16:36

Godine pre svega, postao je isuvise spor i korisniji je bio (barem po Radonjicevoj fiziji) kao petica koja siri igru, a pritom je tu vec i brzi od cuvara...prvenstveno pravi prostor drugima, ima dobar sut, a i samokreator je, dobro napada licem...Moze da se upotrebi i za pik n pop, gde je slabiji od igraca kao sto je Tompson, ali sasvim solidan, gde iskustvom i pregledom igre moze i da doturi loptu nekom....Milkmen je nosio nasu igru u prvom delu sezone, problem je bio u duelnu sa atleskim centrima, ili onim visokim rim protektorima, ali sto je najbitnije nasa igra nije patila zbog toga, a to je nama bilo najvaznije....

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 28.07.2017
23:00

Igrao centra prinudno, vrv konstantno prvi put u svojoj karijeri, jer nismo imali novca da dovedemo centra zadovoljavajucih kvaliteta prosle sezone, sve do januara... Zato smo se krpili, Simon silazio na krilnom centru, dok Milko se spustao na petici, sva prinudna resenja su nekim cudom dala rezultate, Radonja magiju napravio od skromnog tima za elitne okvire...Kada se Milko navikao na poziciju, i igra vec bila dobro uhodana, bilo je kasno da ga vracamo na cetvorci, tim vise sto Tompson je i doveden kao centar tek solidnih kvaliteta, sa ocajom od partija u Galati, i koji pokazalo se nije bolji od Bjelice, naprosto nije kalibar bio da nosi igru kao bekap... nije se Dion bas ni uklopio, ali boljeg od njega, finansijski dostupnog, nismo mogli da nadjemo tada, a rizik je bio ogroman da nastavimo i u drugom delu sezone, sa svega 3 visoka igraca (Kuz, Bjelica, Luka), izgubili smo u prvom delu od Uniksa, i Zalgirisa pre svega kada se najvise osetio manjak visokih, i jos par teskih i mucnih tekmi imali (Darusa u prvom kolu recimo), sve zbog skracenog rostera i manjak pre svega igraca na centarskim pozicijama....

avatar
Sad il\' nikad!
Friday, 28.07.2017
19:43

Meni je jasno zasto je on igrao centra, nije mi jasno zasto ga svrstavaju u krilne centre kada je celu sezonu proveo na centru.

avatar
Z
Friday, 28.07.2017
14:57

Pre svega, ne bih zeleo da me pogresno shvatite ali konstrukcija samog teksta je u najmanju ruku cudna. Zeljenu informaciju (ime kosarkasa) nalazim tek pred kraj teksta, nista nije boldirano i porprilicno je nepregledno. Svakako ste i dalje najbolji portal, ovo je samo malo zapazanje.

avatar
Bagzi
Friday, 28.07.2017
17:30

Slazem se, upravo to mi palo na pamet da kazem, bio si brzi xD I jos dodao bih, da bilo bi ekstra kada bi poradili malo na ozbiljnosti, jer pustati u komentarima toliko puno grobarskih botova koji samo prozivaju, troluju, lazu i vredjaju, i za drugo nista ne znaju, nije brate uopste lepo. Ne mozes da udjes na vest, a da ne vidis puno svakodnevnih likova koji zive da bi bili ovde nekulturni, koji pretvaraju sekciju u komentarima u cirkus, i sto kaze jedan u lecenje frustracija, zar je to smisao sportskog portala, koji i dalje ima tu veliku manu.

avatar
napred Panktizan!
Friday, 28.07.2017
23:01

Istina je ono sto pise u papirima u UPPR-u, a ne ono sto ti napises.

avatar
Emperador(2018)
Friday, 28.07.2017
14:56

Odličan igrač. Mada star je a i skup.

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 28.07.2017
16:42

Upravo zato sto je u godinama vec, snizava mu se cena. A i mi smo ipak Evroligas i to znaci nesto, moze se i na osnovu toga sniziti cena, doci do dogovora, drugi u eliti su popunili svoje rostere prakticno, cak i ovi iole ozbilniji klubovi u EC, tako da sad mi biramo, i grabimo sta je dostupno i sa kojima mozem da se dogovorimo...

avatar
napred Panktizan!
Friday, 28.07.2017
23:03

Moze i on vama da plati jer igra evroligu.