Amerikanac oduševljen Obradovićem: "Željko je enciklopedija"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 14.11.2017.
23:52
Izvor: Sportske.net

Amerikanac koji je minulog leta stigao u Fenerbahče i započeo svoju evropsku karijeru izrazio je divljenje prema Željku Obradoviću i onome što je do sada naučio od trofejnog stručnjaka.

Epa/Erdem Sahin
Epa/Erdem Sahin

Povezane vesti

Aktuelni šampion Evrope angažovao je prethodnog leta Amerikanca Džejsona Tompsona (31, 211 cm) koji je stigao u Istanbul kao zamena za Ekpea Judoa.

Momak sa bogatim NBA stažom nastupao je za Sakramento Kingse, Golden Stejt Voriorse i Toronto Reptorse, ali je tek nakon upoznavanja sa Željkom Obradovićem shvatio kakva trenerska veličina sedi na klupi Fenerbahčea.

"Željko Obradović je čovek koji dokazuje svoju vrednost u kontinuitetu. Još od trenutka kada sam potpisao ugovor, kada sam razgovarao sa njim putem telefona, a onda i na treninzima i utakmicama, pokušavam da upijem sve informacije kao sunđer", napisao je Tompson u svom blogu na zvaničnom sajtu Evrolige.

Uprkos bogatom iskustvu koje ima Džejson Tompson ne krije da je kroz saradnju sa Željkom Obradovićem naučio još dosta stvari.

"Željko je kao enciklopedija. Ima ozbiljnu reputaciju koja je potvrđena dosadašnjim uspesima koje je ostvario. Često galami ali mogu da se naviknem na to, jer kada su treneri strogi prema vama znači da žele da izvuku najbolje. Osećam da mogu da postanem još bolji sa ovim iskustvom", dodao je Tompson.

Centar Fenerbahče Doguša još uvek prolazi kroz proces privikavanja na novu srednu i saigrače pa tako u Evroligi prosečno beleži 6 poena i 4,3 skoka po utakmici što i nije učinak kakav se od njega očekuje.

Ukoliko u nastavku sezone bude slušao savete Željka Obradovića ne sumnjamo da ćemo na proleće govoriti o igraču koji daje ogroman doprinos u igri istanbulskog sastava jer u suprotnom neće ni biti deo ekipe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke