Amerika u šoku, nestao nekadašnji MVP!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 10.01.2017.
09:12
Izvor: Sportske.net

Malo ko je pričao o košarci, zaista situacija kakva se do sada nije dešavala...

AP Photo/Doug McSchooler
AP Photo/Doug McSchooler

Povezane vesti

Nova tužna priča Njujork Niksa.

Nije ih toliko brinuo Entoni Dejvis koji im je ubacio noćas 40 poena u MSG, već činjenica da se Derik Rouz nije pojavio na utakmici.

Iako su odbili da saopšte bilo šta o čitavom slučaju, ispostavilo se da je nekadašnji MVP dobro, to je bilo sve što je novinarima rekao Žoakim Noa, njegov saigrač sa kojim je prijatelj jer su zajedno igrali sa Bulsima.

U pitanju je, kako se, nagoveštava, neka vrsta bunta, da li uperenog protiv trenera Hornačeka koga je, priča se, Rouz kritikova, mada ne u javnosti. On se čelnicima Niksa do početka meča nije javljao na telefon, a da li je ovo kraj njegove karijere u Niksima, ostaje da se vidi.

Na terenu, oni su delovali tužno, Dejvis je pomenutih 40 poena dao za 29 minuta, imao je i 18 skokova i 3 blokade.  Brendon Dženings koji je počeo umesto Rouza je bio najefikasniji u Niksima sa 20 poena.

Loše se proveo i Rouzov bivši klub, Čikago je poražen kod kuće od Oklahome. Ras Vestbruk je ubacio 21 poen, imao 14 asistencija i 9 skokova. Veliku pomoć imao je u Stivenu Adamsu koji je ubacio 22 poena. Kod Bulsa Vejd 22, Batler samo poen, bio je bolestan, pokušaop, imao 7 asistencija, ali poslali su ga kući u drugom poluvremenu, jednostavno mu je bilo mnogo loše i on neće igrati večeras protiv Vašingtona, kada će se odmarati i Vejd.

Minesota je savladala Dalas, Tauns je ubacio 34 poena i imao 11 skokova, bio prevaga za "Vukove" koji su sada preskočili Mavse na tabeli. Bjelica je pogodio jednu trojku iz dva pokušaja, imao i 5 skokova i 2 asistencije. Minutaža mu je bila značajno veća nego u prethodnim mečevima.

Odličan i Riki Rubio, Španac je uz 13 poena imao 15 asistencija, najviše ove sezone. Minesota je tako prekinula seriju od sedam poraza protiv Dalasa, i dalje su u trci za plej of, ta bitka za osmo mesto biće potpuno otvorena, iako Timbervulvsi imaju samo 12 pobeda u sezoni...

Rezultati:

Minesota - Dalas 101:92
Čikago - Oklahoma 94:109
Njujork - Nju Orleans 96:110

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red blood
Tuesday, 10.01.2017
13:35

Nadam se da se salite sa ovom borbom Minesote za play off..nPa oni imaju 4 ili 5 klubova ispred sebe u borbi za 8 mesto,a zaostaju za Portlandom 4 ili 5 pobeda.nPa tih 5 pobeda nece ostvariti u narednih 15 tekmi!

avatar
Madridista
Tuesday, 10.01.2017
11:59

Bjelica me zaista sve vise razocarava u NBA, od njega sam najvise ocekivo od svih nasih igraca a veoma je slab, ni u cemu se ne istice, jeste da je u ekipi koja ne igra pravu kosarku vec samo siluje loptu i igra izolacije ali opet nije to onaj Bjelica iz Evrope. Steta