Amerika dočekala, Jokić protiv Embida, kao borba za šampionski pojas u boksu! "Bertina" noć karijere!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 11.12.2019.
08:44
Izvor: Sportske.net

Više se pričalo o sudaru Jokića i Embida, dvojice najboljih centara lige nego o samoj utakmici. Bertans fantastičan, bez efekta...

AP Photo/Matt Slocum
AP Photo/Matt Slocum

Povezane vesti

Denver nastavlja da posrće na turneji, Džoel Embid je sa dva slobodna bacanja dotukao Nagetse, završio je sa 22 poena, 10 skokova, nije baš blistao, ali svejedno, razmetao se kao i obično posle meča. Tobija Harsi je ubacio 20 koševa, Siksersi su na 13-0 kod kuće.

Denver je imao šansu, ali nisu pogodili ništa u poslednjoj četvrtini, promašili su 7 od 9 šuteva u jednom periodu, Marej je ostao bez poena, Jokić 15 koševa, 11 asistencija i 7 skokova. Na sreću ekipe iz Kolorada, vraćaju se kući, u četvrtak ih čekaju Blejzersi.

Embid oko koga se spore, kada je u pitanju rivalstvo sa Jokićem je rekao da je "Srbin njegov heroj iz detinjstva". Nije jasno šta je želeo da kaže, s obzirom da je Jokić mlađi od njega godinu dana.

Posle toga se uozbiljio, čestitao Srbinu.

"Veliki je to igrač, rekao sam mu da nastavi da bude svoj i da radi to što radi", kaže Kamerunac.

Majami je serijom 22:0 dobio Atlantu posle produžetka, Tre Jang je vikao da je gotovo, ali je Hit postigao poslednjih šest koševa u regularnom delu stigao do produžetka, a zatim sa 16:0 u overtajmu rešio posao.

Bila je to noć rekorda, Kendrik Nan je ubacio 36 poena, rekord karijere i Majamijev rekord kada su rukiji u pitanju. Dankan Robinson je sasuo 10 trojki za 34 podena, a čak dva igrača Majamija imala su tripl dabl. Bam Adebajo je uz 30 poena, imao po 11 skokova i asistencija, Batler dao 20 poena, imao 18 skokova i 10 asistencija. Zaista neverovatan preokret kao i statistika košarkaša Majamija.

Portland je presliša Nikse, Vajtsajd je uz 17 koševa, imao 15 skokova, Lilard vodio tim sa 31 poenom, Melo ubacio 16. Već na poluvremenu bilo je +21, do kraja treće četvrtine utakmica je bila gotova. Niksi su promenili trenera, ali ne vredi, i sa Majkom Milerom gube, ovo je deseti poraz u nizu.

Davis Bertans je ubacio 32 poena u Severnoj Karolini, nije vredelo, Šarlot je slavio. Bivši igrač Partizana je napravio rekord karijere, dao osam trojki, ali u finišu je Majls Bridžis pogodio ključni šut i dotukao goste iz prestonice koji su izgubili sedam od osam utakmica. Devonte Grejem najefikasniji kod Hornetsa 29 poena, timovi su se smenjivali u vođstvu, ali na kraju najvažnije šuteve pogodili su domaći.

Rezultati:

Portland - Njujork 115:87
Filadelfija - Denver 97:92
Majami - Atlanta 135:121
Šarlot - Vašington 114:107

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke