Američki novinari saglasni, Bjelica je "krađa" leta!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 01.11.2018.
12:50
Izvor: Sportske.net

Srpski košarkaš briljira ove sezone.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Stigao je Nemanja Bjelica pre tri godine u NBA ligu, kao MVP Evrolige.

Očekivali su ljubitelji košarke na našim prostorima da će odmah dobiti značajnu ulogu u ekipi Minesote, ali ga je već na startu NBA karijere zadesio peh.

Čovek koji ga je hteo u svojim redovima, legendarni Flip Sonders, preminuo je pred početak prve sezone za srpskog košarkaša u najjačoj ligi na svetu.

Umesto njega na mesto šefa struke godinu dana kasnije postavljen je Tom Tibodo, kod kojeg je Bjelica imao određenu ulogu, ali ne i previše slobode, te je samo na trenutke pokazivao ono zbog čega je bio najbolji u Evropi.

Srpski košarkaš je strpljivo radio, čekao je svoju šansu, ali je u Mineapolisu nije dobio, pa su se tokom leta za nama pojavile i priče da bi mogao da se vrati na "Stari kontinent".

Usledila je ponuda Filadelfije, koju je Bjelica na kraju odbio, a onda su se pojavili Kingsi sa izdašnom ponudom od 20,5 miliona dolara na tri godine.

Prihvatio je Bjelica ponudu od ekipe iz Kalifornije, čiji je generalni menadžer legendarni Vlade Divac, a u Sakramentu ga je sačekao i saigrač iz reprezentacije i njegov nekadašnji kolega iz Fenerbahčea Bogdan Bogdanović.

Nemanja Bjelica Sakramento Kingsi

Činilo se kao idealna sredina za krilnog košarkaša, ali verovatno niko nije mogao da pretpostavi koliko će dobro Bjelica igrati već na startu svoje karijere među "Kraljevima".

Sakramento nakon osam utakmica ima skor 5-3, vezali su četiri pobede, a jedan od najzaslužnijih za takav učinak je upravo popularni "Profesor".

Bjelica prosečno beleži 15,1 poen, 6,5 skokova, tri asistencije, 1,3 ukradene lopte i jednu blokadu po utakmici, na prvih osam nastupa.

Rekord je zabeležio u pobedi protiv Vošingtona, ekipi iz prestonice je ubacio 26 poena uz 12 skokova.

Zaista sjajne partije srpskog košarkaša, deluje fantastično na terenu, trener Jerger mu da je sve veću ulogu, čini se da se "Beli" izdvaja kao lider ove grupe pretežno jako mladih košarkaša.

Mediji u SAD su saglasni da je Sakramento napravio jedan od najboljih poslova minulog leta njegovim angažovanjem.


Novinar "ESPN-a" i bivši asistent generalnog menadžera Bruklina Bobi Marks, smatra da je angažovanje Bjelice od strane Kingsa jedan od tri poteza koji su "prošli ispod radara", a da su ostavili sjajan utisak na početku sezone.

Druga dva su angažovanje Tonija Parkera od strane Hornetsa, kao i trejd Memfisa sa Sakramentom za Gereta Templa (u suprotnom smeru otišao Meklmor).

Još jedan uticajan američki novinar, takođe sa "ESPN-a", Brajan Vindhorst, konstatuje da je jedan od najuticajnijih poteza tokom minulog leta upravo napravio Sakramento kada je potpisao Bjelicu, dok i Sem Ejmik veruje da su Kingi napravili sjajan posao kada su potpisali Srbina, da ne kažemo "ukrali".

Bil Simons, smatra da su Kingsi jednim potezom "ubili dve muve", dobili su sjajno pojačanje i značajno su oslabili Sikserse, kada su ubedili Bjelicu da im se pridruži i da zaboravi na Filadelfiju.

Bilo kako bilo, mi uživamo u Bjelicinim partijama, nadamo se da će ostati zdrav i da će nastaviti svima koji su imali i trunku sumnje da dokazuje da je fantastičan košarkaš. Mi nismo imali dilemu.

Prava poslastica biće kada se Bogdan Bogdanović bude vratio na teren, za sada se očekuje da će reprezentativac Srbije biti spreman da zaigra osmog novembra protiv Reptorsa kod kuće, a postoji mogućnost da ga na terenu vidimo i četiri dana ranije u Milvokiju.









Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Thursday, 01.11.2018
16:09

Oni privatnici Entoni Tauns, Wigins ne bi dodali ni rodenom bratu a ne belcu,trcao je gore dole po deset minuta bez lopte.Ako mu daju minute imace bolju stastike od Jokica.

avatar
bagra
Thursday, 01.11.2018
14:36

Nista cudno, samo su ga pustili da igra, za razliku od Minesote, gde Tibodo forsira prvu postavu od 35 do 43 minuta.