Ameri se konačno okupili, tek sad počinju pripreme, ali govor Grega Popoviča će se dugo prepričavati!

Autor: Beta Beta
utorak 06.08.2019.
11:08
Izvor: Beta

Selektor košarkaške reprezentacije SAD Greg Popovič okupio je danas igrače uoči početka priprema za Svetsko prvenstvo u Kini.

Beta/AP Photo/Darren Abate
Beta/AP Photo/Darren Abate

Povezane vesti

Kako prenosi Asošiejted pres, delovalo je da je Popovič imao malih poteškoća da kontroliše svoje emocije.

On je na prvom sastanku pričao o tradiciji, šta znači igrati za reprezentaciju, očekivanjima, žrtvovanju i poštovanju protivnika, a utisak je da je jedino loše bilo kada je prestao da priča.

"Posle tog govora svi su bili spremni da od samog početka igraju utakmicu za njega, makar morali da prođu kroz zid", rekao je bek SAD Džo Haris. 

SAD su na poslednja dva Svetska prvenstva osvijili zlatnu medalju, a Popovič je istakao da na predstojećem može samo da se potrudi da nacionalna selekcija uradi isto, iako se veliki broj igrača nije odazvao pozivu.

"Svetsko prvenstvo mi je od početka na umu svakog dana, šta želim da uradim i šta bi trebalo uraditi da ponovimo ono što je potrebno uraditi", rekao je Popovič.

On je naveo da je "velika odgovornost" pred igračima, kako zbog nastupa za nacionalnu selekciju, tako i zbog tradicije pobedjivanja, koja sigurno stvara neku vrstu pritiska.

"Igrati za reprezentaciju je iznad igranja za bilo koji NBA tim. Odgovornost je znatno veća, a posebno ako se osvrnemo na našu tradiciju", kazao je selektor Popovič.

SAD će nastup na Svetskom prvenstvu početi protiv Češke u Šangaju 1. septembra, tačno 13 godina od kada su upisali poslednji poraz na Mundobasketu ili Olimpijskim igrama.

Pored Češke, Amerika će u Grupi E igrati još i protiv Turske i Japana.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Tuesday, 06.08.2019
17:20

Patriotski govor američkoj reprezentaciji drži čovek čiji je otac Srbin a majka Hrvatica.

avatar
REVØLT
Tuesday, 06.08.2019
11:25

SP 2019 - Borba za sesti prsten