Ambicije "večitih" se znaju, Zlatibor najavljuje ratnički nastup

Autor: Pavle Knežević
sreda 31.01.2018.
14:21
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda i Partizan jure trofej, Mega se nada iznenađenju, a Zlatibor ne ide u Niš turistički. Crno-beli će voditi više računa šta jedu ovog puta.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Ambicije Crvene zvezde i Partizana u Kupu Radivoja Koraća se znaju, ali trofej žele i svi, a trener Zlatibora posle obavljenog žreba najavljuje da njegov tim ne ide u Niš na završni turnir turistički.

"Za Crvenu zvezdu se znaju ambicije, ne samo za kup, nego i za celu sezonu, a one su najviše. Ono što je za nas specifično je da do kupa imamo još četiri važne utakmice, dve u Evroligi, dve u ABA ligi. Zato smo u ovom trenutku više fokusirani na ono što nas očekuje do kupa", rekao je Dušan Alimpijević.

U dobroj ste formi trenutno, imali ste velike pobede u poslednje vreme.

"Pored velikih pobeda imamo i male, koje su mi značajne. Jedna od tih je da se vidi napredak svih igrača, ne samo nosioca, već i mlađih, koji su imali početnu krizu. Uz vraćanje tih igrača, nosioce i podizanje forme, došle su i velike pobede: istorijska protiv Olimpijakosa i pobeda u derbiju, uvek važne za klub. Međutim, prava iskušenja nas čekaju, borba za trofej i prave stvari", rekao je Alimpijević.

Nenad Čanak je rekao da su ambicije Partizana uvek najviše. On je prošle godine vodio tim u finalu takmičenja, pošto je tadašnji prvi trener bio otrovan, kao i dobar deo ekipe.

"Svakako da je ambicija Partizana da uvek ide na trofej. Prošle godine poraz u finalu. Ove godine krećemo protiv ekipe Zlatibora, svakako da smo favoriti u tom duelu, ali nijedna ekipa nije slučajno u Nišu. Posle petka ćemo razmišljati šta i kako dalje, kako doći do finala, što je cilj, borba za trofej", rekao je Čanak.

Da li trofejom u Nišu eventualno možete da spasete sezonu?

"Sezona još nije gotova da bi se spasavala. Rekao sam i ranije, dok god postoji neka teorija za plasman u plej-of u ABA ligi, mi ćemo se boriti, a svakako je želja svakog igrača i trenera, a tako i kluba da osvoji taj trofej", rekao je Čanak.

Na pitanje kako će da izbegne situaciju od prošle godine, kada se tim otrovao, Čanak se nasmejao i kratko odgovorio: "Povešćemo malo više računa".

Mega Bemaks je pre dve godine osvojila trofej, može li ove da proba da ponovi taj podvig?

"Kup je realno najlakše osvojiti, treba da dobiješ tri utakmice i osvojiš titulu. Mnogo je teže doći do bilo kog trofeja u prvenstvu, zato je kup najzanimljivije takmičenje, gde se igra dan za danom i često favoriti gube. Uvek se nadam i nada postoji, možda i mi budemo to iznenađenje ove godine", rekao je trener Dejan Milojević.

Duel vas i Dinamika je najzanimljiviji četvrtfinalni duel.

"Jeste, Dinamik je odlična ekipa, imaju odličnog trenera, lideri su domaćeg prvenstva i sigurno nas čeka težak posao. U poslednje vreme smo podigli formu i verujem da će do kupa to biti još bolje i da ćemo doći u pravu formu u pravom trenutku", rekao je Milojević.

Trener Zlatibora Vanja Guša najavio je da se njegov tim neće predavati.

"Idemo na Partizan, a da bismo došli do Partizana, mi smo se namučili pošteno. Da bismo došli do Kupa imali smo pet utakmica u kupu Srbije. Mnogo smo se namučili i ne idemo tamo turistički. Možda malo izgleda smešno, Partizan je apsolutni favorit, ali Zlatibor je grupa ratnika koja ide tamo da pruži sve od sebe, pa, bože moj. Čast nam je što učestvujemo u kupu", rekao je Guša.

Trener Metalca Mihailo Poček priznao je da je njegov tim autsajder na kupu, na kome u četvrtfinalu igra protiv FMP-a.

"Nama je velika čast što smo u završnici ovako lepe manifestacije. Apsolutni smo autsajderi, idemo u Niš da pružimo što lepšu košarku i da se prikažemo srpskoj košarkaškoj javnosti. Ponovio bih još jednom da nam je čast što smo učesnici finalnog dela i da ćemo u Nišu biti na nivou na kome smo do sada bili", rekao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke