All around Bjelica, Golden Stejt pao u Minesoti

Autor: Boban Filipović
nedelja 11.03.2018.
23:07
Izvor: Sportske.net

Šampion bez Karija nemoćan protiv "vukova".

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Posle velike drame Minesota je pred svojom publikom oborila na pleća šampiona i zabeležila veoma važnu pobedu u teškom periodu - 109:103.

Timbervulvsi su u prvom kvartalu stekli dvocifrenu prednost, ali u drugom sledi veliki preokret, Ratnici su imali plus 12 i bili u vođstvu do pred kraj trećeg perioda kada je usledio novi preokret koji je 'vukovima' dao vetar u leđa.

U poslednjoj četvrtini se igralo koš za koš, Minesota nije ispuštala prednost, Bjelica je u finišu u važnim trenucima lupio tri rampe i pripadaju mu velike zasluge za pobedu iako je apsolutni junak Karl Entoni Tauns.

Tauns je postigao 31 poen i imao 16 skokova, pogađao u završnici kada se lomilo. Pratio ga je Vigins sa 23 poena, iskusni Džamal Kroford je doneo 12 poena sa klupe, Tadž Gibson je odigrao veliku ulogu pod obručima, uhvatio 13 lopti i ubacio 11 poena, dabl-dabl učinak je imao i plejmejker Tig sa po 10 poena i 10 asistencija.

Do 10 je brojao i Nemanja Bjelica, 'Beli' je imao i sedam skokova, četiri aisistencije, po tri krađe i rampi. Još jedna all around partija srpskog asa.

Voriorsima nije pomoglo ni 39 poena i 12 skokova Kevina Durenta, ni što je Klej Tompson ubacio 21 poen, ni Pačulijin dabl-dabl (16p, 11sk), bez Stefa Karija očigledno ne ide, ovo je drugi poraz u nizu na gostovanjima, preksinoć ih je savladao Portland.

U isto vreme u utakmici bez značaja Čikago Bulsi su kao gosti savladali Atlanta Hokse sa 129:122, dok je nešto ranije Tortonto produžio svoj trijumfalni niz na gostovanju u Njujorku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Damir Razmovic
Monday, 12.03.2018
00:26

Samo zamisljam Bjelicu u nekoj drugoj ekipi. Da ga nisu preskakali danas (ne samo danas) bio bi mnogo bolji. Minesota jednostavno nije za njega, tim sa najmanje asistencija u celoj ligi. Svaki put kad je dobio loptu uradio je nesto korisno, u odbrani odlican. nSteta, porad recimo Viginsa koji potrosi 30 lopti po utakmici uz procenat suta 30 %.