Alimpijević: "Zvezda neće gubiti unapred"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.10.2017.
13:03
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Trener Crvene zvezde mt:s Dušan Alimpijević kazao je da crveno-beli kompletni dočekuju duel sa Žalgirisom i da u novoj sezoni njegov tim neće unapred gubiti utakmice.

Beta/ABA liga/Petrol Olimpija/Aleš Fevžer/Ds
Beta/ABA liga/Petrol Olimpija/Aleš Fevžer/Ds

Povezane vesti

Nova sezona Evrolige za crveno-bele startuje u petak duelom sa Žalgirisom u Kaunasu. Biće to peti međusobni duel dva tima u Evroligi i šansa da Zvezda popravi negativan skor pošto Žalgiris vodi sa 3:1 u pobedama.

"Mi smo taj mali cilj, mini plan koji smo imali da sa tri dobijene utakmice uđemo u Evroligu ostvarili. Sledi start Evrolige, koji za početak treba da potvrdi dobar rad u pripremnom periodu. U Kaunasu ćemo nastupiti kompletni, Lazić se polako uvodi, nije to još uvek na optimalnom nivou, Dangubić se oporavio od povrede, Feldin trenira sa ekipom od utorka", rekao je trener Dušan Alimpijević.

Strateg crveno-belih naglasio je da zna koji su realni ciljevi njegovog tima ali je istakao da se Zvezda nikada neće unapred predavati.

"Crvena zvezda neće ni u jednoj utamici ići na to da je unapred izgubi. Borićemo se do kraja. Znamo neke naše realne ciljeve u Evroligi. Mnogi su pokazali i određeni dozu zabrinutosti, kako će Crvena zvezda uopšte izgledati u Evroligi, da li će uopšte napraviti tim. Sada posle ovog starta opet se pojavljuju neka očekivanja koja su veća. Ono što je sigurno, napravili smo kvalitetan sastav, a za nešto više, kao što je Evroliga, potrebno je dodatno vreme", dodao je Alimpijević.

Skauting prvog rivala je odrađen. Reklo bi se da nema nepoznanica.

"Prvi protivnik je Žalgiris, ekipa i klub koji se ponaša slično kao i Crvena zvezda. Na prvom mestu, sa velikim brojem domaćih igrača, u zemlji koja se fanatično voli košarka i u kojoj je košarka sport broj jedan. Tvrda čvrsta ekipa koja igra na ivici faula. Imamo tu pogodnost da su već odigrali 6 utakmica u domačem prvenstvu što nam je dalo mogućnost da ih dobro proanaliziramo. Idemo tamo da se prikažemo, ja se nadam u još boljem svetlu nego u prethodnim utakmicama, gde se videla i mala doza neuigranosti", zaključio je Zvezdin trener.

Crveno-beli su u 6 časova, u sredu krenuli put Frankfurta, a nakon višesatne pauze u Nemačkoj, nastavili su ka Viljnusu. Danas će u ranim popodnevnim časovima, autobusom iz Viljnusa krenuti ka 100 kilometara udaljenom Kaunasu.

U četvrtak uveče će u "Žalgirio Areni" odraditi prvi trening, pred utakmicu koja se igra u petak od 19 sati uz direktan prenos na TV Sportklub.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikolaBuki
Thursday, 12.10.2017
20:00

Podrska za alimpija!!!

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Thursday, 12.10.2017
16:17

Plasim se da nam je najslabija karika u timu trener, ali daj Boze da se varam. Na svakoj utakmici mnogo bre koseva primamo.

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 12.10.2017
13:10

Ma, ako je moguce, da sto manje gubimo, i unaprijed, i unazad. :)