Alimpijević: "Znamo da će navijači biti dodatna snaga"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 20.12.2017.
15:01
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Trener košarkaša Crvene zvezde mt:s Dušan Alimpijević rekao je da će njegovi igrači imati dodatnu snagu u duelu sa Panatinaikosom koji igraju pred svojim navijačima.

Beta/ABA liga/Petrol Olimpija/Aleš Fevžer/Ds
Beta/ABA liga/Petrol Olimpija/Aleš Fevžer/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s doputovali su rano jutros iz Istanbula gde su u utorak uveče odmerili snage sa aktuelnim šampionom Evrope u okviru 13. kola Evrolige.

Već sutra ekipu Dušana Alimpijevića očekuje novi evropski test, ovoga puta protiv Panatinaikosa u hali "Aleksandar Nikolić".

"Posle početne nestabilnosti koja je bila karakteristična gotovo za sve timove Evrolige ove sezone, ekipa Panatinaikosa se uigrala i uhvatila odličan ritam i zabeležila 4 pobede u poslednjih pet mečeva", rekao je Alimpijević.

"Zeleni" u Beograd dolaze bez Nika Kalatesa i Nikosa Papasa što će biti otežavajuća okolnost za tim Ćavija Paskvala.

"U ovom ritmu, najvažnije je da se pronađe svaka sitnica, neki mali dodatni lični motiv kako bi se pronašla dodatna energija u ovoj stvarno preteškoj seriji", dodao je Zvezdin trener.

Dodatni motiv i energiju izabranici Dušana Alimpijevića imaće zbog činjenice da se utakmica igra u Beogradu tako da se očekuje i velika podrška sa tribina.

"Uspeli smo nekako da rasporedimo i minutažu u prethodnoj utakmici, i napravimo uvertiru za sledeći meč u kome ćemo igrati pred našim navijačima. Znamo da će nam oni biti dodatna snaga i zato želimo da odigramo dobro, i trudom i borbenošću za početak, nikoga ne razočaramo", zaključio je Alimpijević.

Crvena zvezda mt:s utakmicu sa Panatinaikosom dočekuje sa skorom 5-8, dok šampion Grčke ima četiri poraza posle trinaest odigranih utakmica.

Meč 14. kola Evrolige između Crvene zvezde mt:s i Panatinaikosa igra se u četvrtak od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke