Alimpijević upozorava na šutere Milana, ali očekuje i novu pobedu

Autor: Beta Beta
četvrtak 08.02.2018.
14:50
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da Milan igra dobro u poslednje vreme, ali je istakao da njegova ekipa želi pobedu u predstojećem meču Evrolige.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Košarkaši Zvezde sutra dočekuju ekipu Milana u utakmici 22. kola Evrolige.

"Ekipa Milana koja nam dolazi u goste postiže najviše poena u celoj ligi. Tim koji ima izvanrednu spoljnu liniju – Tiodor, Džerels, Gaudlok, Micov.

Na sve to, nezadovoljni dosadašnjim učinkom u Evroligi, dodali su još jednog izvanrednog šutera i pojačanje Kuzminskasa, koji je još više ojačao spoljnu liniju",
rekao je Alimpijević.

Zvezda je na 12. mestu na tabeli sa osam pobeda i 13 poraza, dok je italijanska ekipa na pretposlednjoj, 15. poziciji sa skorom 7/14.

"Ekipa iz Milana igra mnogo bolje u poslednje vreme, dobili su tri od poslednje četiri utakmice u Evroligi, pobedili su Baskoniju i Barselonu na gostujućem terenu, što nije nimalo lako.

S druge strane, mi smo utakmicom sa FMP-om ušli u novi mini ciklus, koji se završava utakmicama nacionalnog kupa u Nišu, i želimo pobedu u ovom meču, jer nam svaka pobeda u Evroligi mnogo znači u svakom smislu",
rekao je Alimpijević.

Trener Zvezde je pozvao navijače da ispune dvoranu "Aleksandar Nikolić".

"Mnogo je lakše nositi sve izazove jedne ovako teške utakmice u ambijentu koji je prepoznatljiv, i sa druge strane otežavajuća okolnost za svaku gostujuću ekipu", rekao je Alimpijević.

Bek Zvezde Tejlor Ročesti rekao je da očekuje veliku borbu u petak uveče.

"Radujemo se novoj utakmici u našoj dvorani pred našim navijačima. Milano je odličan tim sa puno talenta i odličnih individualaca. Igraju zaista jako dobro u ovom trenutku i u poslednjih nekoliko kola Evrolige.

Ova i nekoliko narednih utakmica koje nam slede su vrlo važne za ciljeve koje smo postavili pred nas na početku sezone. Ono što je najvažnije je da budemo sve bolji kao tim i da učimo iz prošlosti. Očekujem dobru utakmicu dva tima koji će se žestoko boriti za važne bodove",
rekao je on.

I Ročesti je istakao da je važno da navijači budu uz tim.

"Ono što nam je važno je da navijači budu uz nas, da ispune dvoranu jer očekujem tesnu utakmicu", rekao je Ročesti.

Utakmica Crvena zvezda - Milano igra se sutra od 19.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke