Alimpijević sutra očekuje drugo lice Mornara

Autor: Pavle Knežević
subota 24.03.2018.
14:56
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde kaže da nikog nije lako pobediti četiri puta u sezoni, ali cilj tima je da se polufinale završi u dve utakmice.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da očekuje druga utakmica protiv Mornara u polufinalu plej-ofa ABA lige ne bude ni malo slična prvoj, ali je istakao da tok meča zavisi od njegove ekipe.

"Ne očekujem ni malo sličnu utakmicu kao prvu. Siguran sam da će oni pokazati svoje drugačije lice, kao što su mnogo puta pokazali u Baru, gde su pobeđivali mnoge ekipe koje su bile na papiru favoriti. Oni se drugačije osećaju, ponašaju i igraju kod kuće. Stvori se zaista lep ambijent, ali i za nas lep, jer smo prošli put imali dobar deo svoje publike i osećali smo se komotno.

Nadam se i pozivam sve navijače da ispune halu i pruže nam podršku. Mi u ovoj nedelji završavamo naporan ciklus, ali neke stvari smo radili pametno, jer je u nedelju za nas najvažnija utakmica u poslednjih 11 dana. Svi smo poprilično svesni koliko bi nam važno bilo da završimo seriju u dve polufinalne utakmice
", rekao je Alimpijević novinarima u Beogradu.

Zvezda je u prvom meču vodila ubedljivo, ali je popustila intenzitet u trećoj četvrtini, kada je mornar smanjio razliku. Da li će umor biti faktor sutra?

"Kada se priča o umoru, polufinale je, nema tu prostora da se priča o bilo kakvom umoru. Ako treba da dođemo do dana odmora, treba sad da 'zaratimo' da bismo završili posao u dve utakmice. Ako je umor faktor, onda treba da završimo posao što pre", rekao je trener Zvezde.

Milko Bjelica će biti u sastavu za ovu utakmicu, iako je propustio meč u četvrtak protiv Fenerbahčea. Ostali su zdravi, osim Dangubića, koji neće igrati do kraja sezone.

Zvezda je pobedila Mornar oba puta u ligaškom delu prvenstva, a onda je u prvom meču polufinala slavila sa 91:63.

"Nikoga nije lako pobediti četiri puta u sezoni, naročito ne jednu ekipu koja igra dobru košarku i ima dobar šut za tri poena. Ne očekujem da će biti lako, niti očekujem da utakmica bude kao prva. Mislim da od nas mnogo zavisi, od našeg starta i naše energije. Kao u prvoj utakmici, kada na dobar način oduzmemo ekipi šut za tri poena, onda imaju problem, jer im je to najjače oružje.Eto, to je nešto na šta se i ovaj put fokusiramo. Mislim da i oni nemaju baš želju da četiri puta izgube od istog tima u sezoni", rekao je Alimpijević.

Ognjen Dobrić je kazao da je sutrašnji meč najvažniji za njegov tim do sada.

"Mi smo od početka sezone istakli naše ciljeve i treba da odemo u najboljem stanju, koncentrisani, u Bar i da pobedimo. To nam je cilj, da završimo polufinale u dve utakmice. Dole niko nije favorit, ne mogu da kažem da smo favoriti. Oni jako dobro igraju kod kuće, imaju dosta publike, napune halu. Neće biti lako, ali idemo na pobedu i da završimo to u dve utakmice", rekao je Dobrić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko HM
Saturday, 24.03.2018
16:52

Ko to stavlja apostrofe umesto navodnika!?

avatar
MALI PLAVI
Saturday, 24.03.2018
20:14

Druže, cela redakcija sportskih je polupismena. Verovatno mi ni ovaj komentar neće objaviti!