Alimpijević: "Skoro savršena utakmica"

Autor: Pavle Knežević
petak 08.12.2017.
21:38
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde imao je mnogo razloga za zadovoljstvo posle ubedljive pobede nad Efesom

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević bio je vrlo zadovoljan ubedljivom pobedom svog tima nad Efesom, ocenivši da je ekipa odigrala "skoro savršenu utakmicu".

"Ovo je bila skoro savršena utakmica za nas. Imali smo samo dva minuta slabije igre u odbrani u drugoj četvrtini. Pre utakmice smo rekli da su oni prvi tim u Evroligi po ofanzivnom skoku, tako da moramo da budemo ozbiljni u zagrađivanju. Morali smo da ostanemo agresivni svih 40 minuta. Imaju individualni kvalitet i ozbiljno igraju na strani", rekao je Alimpijević.

Zvezda je ostvarila četvrtu pobedu u Evroligi, pobedivši Efes 100:81.

Šta je to što je falilo da utakmica bude savršena?

"Savršena utakmica zaista ne postoji, jer ne igrate protiv amatera. Igrate protiv vrhunskih igrača. Nepravedno bilo koga izdvajati iz ovog tima Efesa, ali duboko sam uveren da to nije dovoljno za pobedu. Za nas je u ovom trenutku skoro pa savršena. Osim ta dva minuta ne bih imao nešto previše da zameram jer su i te greške bitna stvar za sazrevanje igrača. Tako da - vrlo sam zadovoljan", rekao je Alimpijević.

Mislite li da ekipa može da igra ovakve utakmice u kontinuitetu?

"Bio bih vrlo srećan da igramo u kontinuitetu. Sada pokazujemo konture kako tim treba da izgleda onda kada je to najbitnije, a to je na kraju. Zadovoljan sam mnogim stvarima, pristupom, radom, prihvatanjem nečeg novog. Bio bih izuzetno srećan kada bi se to desilo", rekao je trener Zvezde.

Jedna stvar posebno raduje Alimpijevića.

"A to je da je ovo timska pobeda. Sada kada razmišljamo o pobedama koje smo do sada ostvarili, vrlo je jasno da su sve one došle posle timske igre i sa timskim duhom. Ima heroja koji se istaknu kroz statistiku, ali ima mnogo malih heroja koji se istaknu dobrim poslom. Njih je večeras bilo mnogo. Izuzetno sam ponosan načinom na koji smo ostvarili ovu pobedu", rekao je Alimpijević.

Neke novinare je zanimalo da li je pobeda nad Realom doprinela samopouzdanju ekipe.

"Mi smo verovali u sebe i kada je bilo poraza. Da ne verujemo u sebe, ne bismo pobeđivali. Od početka sezone smo to pričali, ne zbog alibija, nego zbog realnosti. Ako nemamo presiju za Evroligu, to ne znači da treba da ulazimo bez sportskih motiva, ali treba biti realan. Kada pobeđujete u Evropi, onda lakše stižete do našeg primarnog cilja, a to je ABA", rekao je Alimpijević.

Velimir Perasović je ocenio da je Zvezda zaslužila pobedu.

"Od početka su nametnuli fizičku igru i posle im je sve bilo lakše. Imali smo problema u igri jedan na jedan i odbrani, ali mislim da su ključ utakmice bile izgubljene lopte, nakon čega su dolazili laki poeni", rekao je Perasović novinarima.

Efes je često pobeđivao Zvezdu ranije, a za Perasovića je sve to prošlost. Da li Efes može bolje i da li se plaši za svoj posao?

"Loše smo počeli sezonu, imamo samo tri pobede u Evroligi. Nismo počeli kako smo očekivali. Sigurno možemo da igramo bolje, ovo nije naš optimalan izgled. A trener je čovek čiji su koferi uvek spremni, ali se ne plašim", rekao je Perasović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke