Alimpijević pred Megu: "Isti motiv, manji pritisak"

Autor: Pavle Knežević
utorak 03.10.2017.
17:02
Izvor: Sportske.net

Zvezda čeka starog rivala, trener ne želi opuštanje.

Aba liga/crvena zvezda mts
Aba liga/crvena zvezda mts

Povezane vesti

Crvena zvezda je odbranu titule u ABA ligi počela ubedljivom pobedom nad Mornarom, a u sredu u drugom kolu dočekuje starog rivala, Megu Bemaks.  Trener Dušan Alimpijević traži od crveno-belih isto zalaganje, ali i manje pritiska.

"Mega je prošla veliku rekonstrukciju tokom leta, ali je zadržala stil igranja. Mega je ekipa sa puno energije i potencijala. Već ulazimo u režim igranja utakmica na svaka tri dana i zato svi moraju da budu spremni na nove zadatke i nove obaveze.

Očekujem da odigramo vrlo motivisano kao i na početku, ali bez pritiska koji je donela prva utakmica. Takođe, očekujem da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Što se tiče igračkog sastava, osim Branka Lazića, koji se još uvek oporavlja od povrede, svi ostali igrači konkurišu za sastav
", rekao je trener Zvezde Dušan Alimpijević za sajt kluba.

Zvezda je u prvom kolu pobedila Mornar 88:77, dok je Mega savladala Cibonu 95:88. Nemanja Dangubić je rekao da očekuje pobedu i pozvao je navijače da podrže ekipu.

"Očekuje nas utakmica i protivnik koga dobro poznajemo, i pored činjenice da je Mega značajno izmenila igrački sastav, kao i mi. Ipak, želimo da odigramo još jednu dobru utakmicu, motivisano i da dođemo do nove pobede, pred seriju mečeva koje nas očekuju u oktobru i u ABA i u Evroligi. Pozivam navijače da ponovo dođu u velikom broju i pruže nam podršku u ovoj važnoj utakmici", rekao je Dangubić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 03.10.2017
17:45

Motiv je jasan, Zvezda svaku utakmicu ide na pobedu i tu nema mesta kalkulacijama i varijacijama. Što se tiče pritiska, toga za nas nema. Pokazali smo već u prvoj utakmici ko smo i šta mođemo, tako da u svakoj sledećoj utakmici očekujemo još bolju i uigraniju ekipu na terenu.nPritisak je na Megi, odnosno na njihovom treneru Milojeviću, kome je celokupna poenta bavljenja trenerskim poslom da pobedi Zvezdu. Od svakoga može izgubiti i neće se uzbuditi, ali kada igra protiv zvezde onda je to za njega kao finale EL, tada se toliko unese i uzbudi da se bojim da će se šlogirati. Zacrveni se više nego onaj veliki Srbin na privremenom radu u Turskoj. Neverovatno je koliko je kompleksa i frustracije u jednom sportisti. Šteta baš, tako mlad čovek a toliko ostrašćen i pun mržnje. Mada, i ne čjudi to toliko kada se setimo ko mu je bio učitelj, isti onaj koji je raspirio toliko mržnje u srpskom sportu. Ali šta da se radi, nije ni Dejan kriv, on će zauvek ostati tek komšija mali, sreća njegova pa bar nije bio davljen kao neki, ko zna kakav bi tek onda bio. :)

avatar
Tuesday, 03.10.2017
17:32

Samo napred Zvezdo!!! Odličan izbor Čovića za klupu KKCZ. Stručni štab ima moju punu podršku u ovome što radi, a verujem i većine navijača koji se iole razumeju u košarku i žele dobro našoj voljenoj Zvezdi.nPo mom skromnom mišljenju veoma dobar trener, mlad, perspektivan, a znanje je demonstrirao kada je prošle sezone u kratkom periodu preporodio FMP i deklasirao lažnu i samoproklamovanu instituciju.nUz sebe sada ima i gospodina Milenka Topića kome skidam kapu za sve što je ikada uradio za Zvezdu i nema nikakve dileme da će i sada uraditi sve da pomogne mladom treneru, jer je njegova ljubav prema našem klubu nemerljiva.nKada se tome dodaju i ostali članovi stručnog štaba, dobijamo sasvim sigurno kombinaciju koja će svima nama doneti i ove sezone puno radosti.