Alimpijević pred Barselonu: "Na pobedu, kao i u svakoj utakmici"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 19.10.2017.
14:39
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde očekuje reakciju posle poraza od Budućnosti. Nema kukanja zbog kritika.

Beta/ABA liga/Petrol Olimpija/Aleš Fevžer/Ds
Beta/ABA liga/Petrol Olimpija/Aleš Fevžer/Ds

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević ocenio je da je Barselona jedan od glavnih kandidata za osvajanje Evrolige, ali i da očekuje reakciju svojih igrča posle poraza od Budućnosti.

"Barselona je u ovom trenutku ima jedan od četiri najrespektabilnija rostera u ligi. Imaju šampionske ambicije, čak i prema Evroligi a to pokazuju time što su najuigranija ekipa i u najboljoj formi.

To se vidi kroz špansko prvenstvo, gde su dominantno prošli kroz četiri kola, to se vid i u Evroligi, gde su naneli Panatinaikosu ubedljiv poraz. Ako uzmemo u obzir da su Navaro i Tomić 11. I 12. igrači, a oni su bili skoro nosioci prošle godine, to dovoljno govori
", rekao je Alimpijević.

Zvezda je u prvom kolu izgubila od Žalgirisa, a onda i od Budućnosti u ABA ligi. Oba ta meča bila su na jednu loptu.

"S druge strane, moja ekipa imala je nešto više vremena da se spremi i odmori za ovu utakmicu. Očekujemo reakciju posle utakmice u ABA ligi. Protiv ovakvih timova su navijači važan faktor, koji nose domaći tim, koji izvlače iz nas i preko maksimuma. A, videli ste i sami koliko ta atmosfera i navijanje ne godi protivničkim ekipama", rekao je Alimpijević.

Sutra neće igrati Nemanja Dangubić, tako da Zvezda neće biti kompletna.

"To je već šesta utakmica u kojoj nismo u kompletnom sastavu, sa punim rosterom. Nedostatak energije zbog njegovog odsustva moraće da nadoknade igrači koji su tu. Imamo dovoljan broj igrača da to nadoknade i očekujem da pokažemo odgovornost pre svega u igri jedan na jedan protiv Barselone, koja je u tom segment najjača, kao i u šutu za tri poena", rekao je Alimpijević.

Trostruki uzastopni šampion Srbije i Jadrana promenio je letos ceo tim, a posle dva poraza trener i igrači su se našli na udaru kritika.

"Zaista čujem u poslednje vreme reči opterećenje i pritisak, a stalno zaboravimo da svi pogledi koji idu ka ovom timu, ljudi rade povučeni iskustvom i navikama iz prošle sezone. Mislim da sam to objasnio na početku, da se nepotrebno ovom timu stavlja teret da se poredi sa poslednjom godinom ciklusa Zvezde prošle godine", rekao je Alimpijević.

Zvezdu posle Budućnosti čeka utakmica sa Cedevitom.

"Ne možemo da se žalimo, moramo da se nosimo s tim. Taj pritisak morate da nosite kad igrate u Zvezdi i za to svi moraju da budu spremni. Znali smo da će biti ovakav raspored. Nema kukanja", rekao je Alimpijević.

Kakve su konkretno ambicije protiv Barselone?

"U svakoj utakmici idemo na pobedu. Nema utakmice u kojoj idemo na poraz. To sam pričao i pre početka Evrolige. Moramo da idemo u svakoj na pobedu, a onda možemo da analiziramo šta nam je falilo da bismo pobedili. To je jedini put kako bismo mogli da napredujemo. Ako idemo bez ambicije nećemo znati šta nam je falilo", rekao je Alimpijević

Na pitanje da li bi bio zadovoljan da se sutrašnja utakmica igra na jednu loptu, kao prethodne dve, trener je kratko odgovorio: "Ne. Bio bih zadovoljan kad bismo pobedili".

Novinari su ga pitali da li su tačni navodi da je uspostavljen kontakt sa Dorelom Rajtom, ali je Alimpijević rekao da to nije tačno.

Utakmica Crvena zvezda-Barselona igra se sutra od 19.00.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke